<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

27-åring har bygd formue på 25 mrd. på to år

Johnny Bourfarhat var hjemmeværende på grunn av allergisk reaksjon. Han tok grep, og på bare to år er han en av verdens yngste milliardærer. 

    Publisert 5. nov. 2021 kl. 11.05
    Oppdatert 5. nov. 2021 klokken 14.31
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 576 ord
    UNG MILLIARDÆR: Johnny Bourfarhat, CEO i Hopin, er en av verdens yngste milliardærer. Foto: Hopin

    Johnny Boufarhat var lei. Det skulle vise seg å være motivasjon god nok for å utrette store ting.

    Tilbake i 2015 fikk han en sjelden allergisk reaksjon som svekket immunforsvaret i stor grad. For å unngå sykdomsutbrudd holdt han seg inne i nær to år.

    – Det var så dårlig i flere år at jeg så vidt kunne gå utenfor døren. Jeg klarte ikke å holde på jobber. Jeg ville delta på ting som skjedde. Jeg ville møte mennesker, sier han i en podcast hos Harvard Business Review. 

    Etter fire års sykdom tok han skjeen i annen hånd, satte seg på kjøkkenet og skrev kode til det som skulle vise seg å bli et enhjørningsselskap.  

    Hybridkonferanser

    Da pandemien startet i 2020 hadde Boufarhats videokonferanseselskap Hopin kun seks ansatte. I dag er det over 1.000 mennesker som jobber i selskapet hvis hovedfokus er å gjenskape fysiske konferanser og events gjennom videokonferanser på nett.

    Kall det en hybridversjon av både fysiske og virtuelle konferanser. 

    – Hybridkonferanser er fremtiden og vi ønsker å bygge ikke bare virtuelt, sa Boufarhat til Business Insider i et tidligere intervju. 

    Selskapet tilbyr alt fra mindre sammenkomster med noen titalls deltakere til enorme årskonferanser med 50.000 deltakere. Deltakerne skal kunne gjøre alt man gjør på en konferanse – lytte til foredrag, ha workshops og en-til-en-samtaler – alt i samme program. 

    Yngste milliardær

    Selskapet har hentet én milliard dollar i venturekapital, er verdsatt til hele 7,8 milliarder dollar – eller 67 milliarder kroner – og Boufarhat har gått fra å være hjemmeværende gründer til å bli konsernsjef i et enormt techselskap på bare to år. 

    Til den prisingen er Boufarhats eierskap i Hopin verdt hele 3,2 milliarder dollar – 25 milliarder kroner – hvilket gjør ham til en av verdens yngste milliardærer.

    – Det har vært intenst, men jeg er takknemlig for at vi som lag og selskap har stått gjennom stormen av utvikling sammen, sier Boufarhat i podcasten.

    Boufarhat solgte aksjer til en verdi av 1,5 milliarder kroner fra juli 2020 til mars 2021. Det gjør at han sitter igjen med 40 prosent av aksjene i selskapet sitt.

    Det er en eksklusiv klubb bestående av bare 19 personer under 40 år på Bloombergs topp 500 milliardærliste. 

    Facebooks Mark Zuckerberg topper listen med 133,9 milliarder dollar i formue, og Collision-brødrene, bakmennene bak betalingstjenesten Stripe, sitter på en formue på 11,4 milliarder dollar hver. Gründerne bak Snapchat og Airbnb er også representert.

    Enorm vekst

    Hopin har vokst i rakettfart, både organisk, men også gjennom oppkjøp av andre videoselskaper som StreamYard, Stramable og Jamm. I juni kjøpte selskapet også Boomset og i juli Attendify.

    – Tankesettet i selskapet var: «La oss satse større». Så det var en kombinasjon av ting som gjorde at vi lyktes. Alt var der, alt falt på plass, sier Boufarhat i podcasten. 

    Pandemien kom på ett underfundig vis perfekt timet for Boufarhats lansering. Han måtte fremskynde planene med seks måneder, men behovet for teknologiske nyvinninger i videoteknologi var akutt til stede.

    Det har vi også sett i kursutviklingen til aksjer som videoselskapet Zoom som steg over 700 prosent på det meste i 2020. 

    – Johnny hadde funnet ut av det lenge før pandemien, men så kom markedet og bød på enorm etterspørsel, sier Par-Jorgen Parson.