<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Chartet så knallsterkt ut

Fondsgründer Karl Oscar Strøm deler sin beste og verste investering: – Chartet så knallsterkt ut

Publisert 13. des. 2021 kl. 17.16
Oppdatert 13. des. 2021 klokken 17.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 265 ord
Fondsgründer Karl Oscar Strøm om sin beste og dårligste investering
13.12.2021 Vi får besøk av gründer og forvalter i Paleo Capital, Karl Oscar Strøm. Han forteller om sin beste og verste investering så langt, hvordan man egentlig starter fond og hva han tror om sjansene for en børskorreksjon fremover.

Karl Oscar Strøm i Paleo Capital gjestet i dag Finansavisens Økonominyhetene.

Han fortalte om sin beste og verste investering så langt, hvordan man egentlig starter fond og hva han tror om sjansene for en børskorreksjon fremover.

– Jeg tror vi får bra årsavslutning. Det ser sprekt ut, sier Strøm. 

Han har forteller om sin beste og verste investering i år og nevner teknologiselskapet Unity Software som gullfuglen i år.

— Chartet så knallsterkt ut, så jeg kjøpte, fikk en fin runde og hoppet av før tallene. 

Unity-aksjen har vært volatilt i år, og steg hele 150 prosent fra mai til midten av november. 

– Det er et spennende selskap, som driver både med metaverse og 3D-modellering. Et av selskapene som er i kategorien høy vekst, veldig fremtidsrettet, en ganske likvid aksje og mye spennende handler, sier Strøm.

Forvalterens verste handel var Multiconsult. Aksjen har steget 13 prosent hittil i år, men har falt 26 prosent fra toppen i august. 

– Jeg klarte å forville meg inn i Multiconsult og satt på en post på 2 millioner. Så surnet markedet, og det tok 2 dager å komme meg ut av en relativt liten post.

Han har et par råd til investorer:

– Jeg prøver å være så likvid som mulig, men er ikke redd for å ta posisjoner. Du må først se noe for å trykke på avtrekkeren. Av og til ser du småting, noen ganger ser du hvor du skal dra til litt mer i.

Se hele intervjuet i videoen øverst i saken.