<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Har klart å trappe opp raskere enn markedet ventet

Selv om det er flere konkurrenter, så bør det være rom for en fortsatt kraftig vekst videre for ladeselskapet Zaptec, forklarer ABG Sundal Collier-analytiker Petter Nystrøm i FA TV.

    Publisert 5. jan. 2022 kl. 13.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 144 ord
    Analytiker om Zaptec: – Har klart å trappe opp raskere enn markedet ventet
    Ladeselskapet Zaptec suser opp på børs etter at de tirsdag kveld slapp noen nøkkeltall for fjerde kvartal. Vi snakker med analytiker Petter Nystrøm i ABG Sundal Collier som mener aksjen skal enda høyere opp fra dagens nivåer.

     

    –  Salget de har levert nå er at de har levert på backlog i andre og tredje kvartal. Selskapet har ikke nødvendigvis de største utfordringene med komponentmangel, sier Nystrøm i intervjuet.

    Han mener elbillading er et marked som kan vokse «i mange tiår».

    Tirsdag kveld leverte Zaptec nøkkeltall for fjerde kvartal som viste at salget i fjor mer enn doblet seg til 488 millioner, tilsvarende 122 prosent vekst fra 2020.

    Samtidig steg den internasjonale salgsandelen fra 31 til 49 prosent i fjerde kvartal, mot samme periode året før.

    Analytikeren i ABG Sundal Collier mener det er et viktig poeng at tallene også indikerer at de har tatt igjen etterslepet i bestillinger fra i sommer og i høst, og at den halvledermangelen som blant annet rammer bilbransjen ikke ser ut til å påvirke Zaptec så mye nå.

    – Det er en tillits-boost for selskapet, fortsetter han.