<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Cramer om fem «gamle» tech-aksjer: – Når du får en kjøpsmulighet som denne må du ta den

Jim Cramer har sterk tiltro til gode, game tech-aksjer. De siste ukenes Nasdaq-nedtur gir en perfekt inngangsmulighet, mener han. 

Publisert 9. jan. 2022
Oppdatert 9. jan. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 373 ord
KJØP: Jim Cramer anbefaler fem sterke aksjer for 2022.  Foto: AP Photo

Jim Cramer, programleder for aksjeprogrammet Mad Money på CNBC, snur seg til gode gamle tech-kjemper i 2022.

– De fleste skybaserte selskapene taper penger, men det er mange tech-navn som lager ekte ting og generer ekte inntekter, sier Cramer i sin siste sending

– Det du vil ha er kjedelige, modne selskaper – den typen som ofte blir referert til som «gammel tech». Jeg sier ut med det nye, inn med det gamle.

Aksjen han snakker om er selskaper som lager håndgripelige produkter: Apple, Cisco, IBM, Microsoft og Oracle.

Apple

Cramer sier han tror Apple vil dra nytte av oppsamlet etterspørsel som forbrukerne kan slippe løs når utfordringene i forsyningskjeden avtar. Selskapet har også innført et aksjetilbakekjøpsprogram som er fordelaktig når Fed strammer inn støtten.

– Selv etter aksjens opptur på 34 prosent i fjor har den nå falt 10 dollar fra tidligere rekord denne uken takket være tech-fallet. Når du får en kjøpsmulighet som denne med Apple må du ta den, sier Cramer.

Cisco

Cisco-aksjen har gjort det skarpt siden november etter investorene har begynt å se lenger enn kvartalsrapportene, ifølge Cramer.

Aksjeeksperten understreker også at selskapets inntog i software og de gjentagende inntektene det bringer med seg, er attraktivt. 

– Cisco-sjefen sier ting kan begynne å snu i februar. Jeg er tilbøyelig til å tro ham, sier Cramer.

IBM

Mad Money-programlederen er ikke overrasket dersom IBM-aksjen faller når selskapet legger frem kvartalsrapporten om noen uker, men han ser positive tegn på lengre sikt.

– To enkle grunner: den er utrolig billig og handler til bare 12 ganger inntjeningen, og selv etter Kindryl-spin-offen har de beholdt utbyttet. Det gir aksjen en utbytteavkastning på 4,9 prosent, sier Cramer.

Microsoft

– Aksjen steg hele 51 prosent i fjor, men takket være sell-offen de siste ukene får du en god kjøpsmulighet her. Aksjen er ned 10 prosent fra høydepunktet i november. Det skjer ikke vanligvis. Microsoft er den typen håndfaste selskaper som bør fungere godt når Fed starter oppbremsingen, sier Cramer.

Oracle

Selv etter oppturen i 2021 mener Cramer at Oracle-aksjen er billig. Siste kvartal var fantastisk, ifølge Cramer, men oppturen har blitt dempet etter oppkjøpet av helseselskapet Cerner.

– Dette er et annet eksempel på at den siste tidens nedtur slipper deg inn til en utrolig pris, sier Cramer.