<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny toppsjef varsler tidobling på tre til fem år

Tidligere Pexip-sjef Odd Sverre Østlie tar over som toppsjef i Cautus Geo. Ambisjonene er skyhøye.

    Publisert 10. jan. 2022 kl. 11.57
    Oppdatert 10. jan. 2022 klokken 12.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 197 ord
    HØYE AMBISJONER: Odd Sverre Østlie (til høyre) satser på tidodbling av omsetningen i Cautus Geo på 3-5 år. Til venstre ser du operativ leder Atle Gerhardsen. Foto: Jørn Grønlund

    I slutten av august 2021 ble det klart at Odd Sverre Østlie gikk av som adm. direktør i Pexip Holding på dagen.

    – Vi har forskjellig syn på veien videre, uttalte styreleder Michael Sagen i en melding.

    Nå er det klart at Østlie tar over som toppsjef i Cautus Geo, et selskap som har spesialisert seg på geomonitorering, som handler om automatisk varsling av naturfarer og overvåking av bygg og anlegg, samferdsel og konstruksjoner. I 12 år har Cautus Geo overvåket rasutsatte fjellpartier som Åkneset og Mannen.

    I 2021 hadde Cautus Geo en estimert omsetning på 50 millioner kroner og et EBITDA-resultat på rundt 15 millioner kroner. Nesten alt kommer fra det norske markedet.

    Høye ambisjoner

    – Ambisjonen er en tidobling i løpet av tre til fem år. Vi skal fortsatt satse tungt i Norge. Veksten vil komme organisk og gjennom oppkjøp i og utenfor Europa, sier Østlie i en melding.

    I desember kom private equity-fondet Equip inn på eiersiden.

    – Vi vil ha inn vekstkapital, profesjonelle eiere og ny kompetanse for å bygge en stor internasjonal gruppe. PE-fondet Equip er perfekt for oss, sier Atle Gerhardsen. Han har ledet Cautus Geo i 12 år og vil nå gå inn i rollen som operativ leder.