<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pareto Securities: Har vært en av våre største bekymringer

Oppdatering fra ladeselskapet Zaptec tirsdag støtter vekst og reduserer risiko, ifølge analytikerne i Pareto Securities.

Publisert 25. jan. 2022
Oppdatert 25. jan. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 215 ord
SVÆRT POSITIVT: Analytikerne i Pareto Securities finner det nye partnerskapet til Zaptec svært positivt. Det støtter vekst og reduserer risiko knyttet til både kapasitet og komponentmarkedet, mener de. Foto: Anders Horntvedt

 

Tirsdag morgen gikk det frem at ladeselskapet Zaptecs hovedproduksjonspartner Westcontrol øker kapasiteten med nye anlegg og produksjonslinjer for å møte det høye nivået av bestilte volumer.

I tillegg har Zaptec signert en produksjonskontrakt med Sanmina Corporation som en andre leverandør av elbil-ladere. 

«Vi finner det nye partnerskapet svært positivt, det støtter vekst og reduserer risiko knyttet til både kapasitet og komponentmarkedet», skriver Pareto Securities i en oppdatering, ifølge TDN Direkt.

Sistnevnte har vært en av meglerhusets største bekymringer for 2022/23.

Pareto Securities har ifølge nyhetsbyrået en kjøpsanbefaling på aksjen, med et kursmål på 90 kroner. I skrivende stund stiger Zaptec over 10 prosent på Euronext Growth. Den seneste måneden er aksjen imidlertid ned 6,1 prosent.

– Festen skal fortsette

I begynnelsen av januar leverte Zaptec nøkkeltall for fjerde kvartal som viste at salget i fjor mer enn doblet seg til 488 millioner, tilsvarende 122 prosent vekst fra 2020. Samtidig steg den internasjonale salgsandelen fra 31 til 49 prosent i fjerde kvartal, mot samme periode året før.

– Salget de har levert nå er at de har levert på backlog i andre og tredje kvartal. Selskapet har ikke nødvendigvis de største utfordringene med komponentmangel, uttalte ABG Sundal Collier-analytiker Petter Nystrøm til Finansavisen.

Selv om det er flere konkurrenter, så bør det være rom for en fortsatt kraftig vekst videre for ladeselskapet, mente analytikeren.