<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Endur-selskap skal samarbeide med Salmon Evolution

Artec Aqua, et datterselskap av Endur, har inngått en avtale med Salmon Evolution om fase to for en landbaserte oppdrettsfasilitet.

    Publisert 7. feb. 2022 kl. 08.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 153 ord
    SAMARBEID: Artec Aqua har inngått en avtale med Salmon Evolution for fase 2 av Salmon Evolutions landbaserte oppdrettsfasilitet i Indre Harøy. Anders Horntvedt

     

    Endurs datterselskap Artec Aqua har inngått en vilkårsavtale (HoT) med Salmon Evolution for fase 2 av Salmon Evolutions landbaserte oppdrettsfasilitet i Indre Harøy, ifølge meldinger fra de to selskapene mandag.

    Artec Aqua er nøkkelleverandør til Salmon Evolutions fase 1-prosjekt på Indre Harøy, der første smolt ventes sluppet i løpet av mars 2022 og full ferdigstillelse i fjerde kvartal 2022.

    «Formålet med HoT er å gjøre det mulig for Salmon Evolution å være i en posisjon til raskt å starte byggingen av fase 2 etter fullføring av fase 1. Slik tidslinje krever betydelige forberedende aktiviteter, blant annet, men ikke begrenset, til planlegging, konsept og detaljert prosjektering og strukturering av underleverandørers anbudsprosesser», skriver Salmon Evolution.

    Videre opplyses det at den endelige design- og byggeavtalen ventes effektuert i løpet av første halvår 2022, og vil inkludere finansieringsreservasjoner.

    Driftsinvesteringer (capex) for fase 2 er i dag estimert til 1,3-1,4 milliarder kroner. Endelig capex-mål ventes satt i andre halvår 2022.

    (TDN Direkt)