<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker mener aksjen har mye mer å gå på

Knalltall har utløst kursfest i Nordic Semiconductor, men Danske Bank høyner kursmål og ser fortsatt over 40 prosent oppside.

Publisert 29. apr. 2022 kl. 11.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
I STORFORM: Nordic Semiconductor, ledet av Svenn-Tore Larsen. Foto: Iván Kverme

 

Nordic Semiconductor surfer på skyhøy etterspørsel, og fortsetter fredag sin kraftige oppgang i kjølvannet av rapporten for første kvartal.

– Rapporten var helt fantastisk gitt den frykten som har vært rundt forsyningsproblemene, sa DNB Markets-analytiker Christoffer Wang Bjørnsen til Finansavisen etter tallene, og varslet en betydelig oppjustering av konsensusestimatene.

Fredag reagerer Danske Bank med å høyne kursmålet på Nordic Semiconductor fra 250 til 270 kroner, og gjentar ifølge TDN Direkt sin kjøpsanbefaling. Omsetningsestimatene jekkes noe opp for 2022-24, mens 2022-estimatet for driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) høynes med 23 prosent.

ABG oppgraderer

Meglerhuset omtaler i en oppdatering det solide førstekvartalet som en indikasjon på at Nordic Semiconductor er bedre posisjonert enn noen gang til å profittere på megatrendene innen IoT og Metaverse. 

Nyhetsbyrået viser også til at ABG Sundal Collier i en rapport fredag har oppgradert Nordic fra hold til kjøp.

På Oslo Børs følger Nordic Semiconductor opp torsdagens oppgang på 5,5 prosent med nye 6 prosent til 187,60 kroner fredag formiddag. Danske Bank ser dermed en oppside på rundt 44 prosent fra dagens nivåer.