<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pareto Securities øyner vekst – hever til kjøp

Pareto Securities oppgraderer Mintra. Nå er e-læringsselskapet i ferd med å rapportere vekst, ifølge analytikerne.

Publisert 2. mai 2022
Oppdatert 2. mai 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 347 ord
PARETO HEVER: Pareto Securities hever anbefalingen på MIntra til kjøp. Her ved administrerende direktør i e-læringsselskapet;  Kevin Short. Iván Kverme

MNTR

Pareto Securities oppgraderer ifølge en oppdatering Mintra til kjøp fra hold og oppjusterer kursmålet til 7,0 kroner pr. aksje fra tidligere 3,3 kroner, skriver TDN DIrekt.

Aksjen har det siste året falt nær 43 prosent på Euronext Growth.

Analytikerne i meglerhuset mener de siste to årene vært humpete for Mintra, med en eksponering på rundt 80 prosent innen olje, gass og maritim virksomhet. Imidlertid virker ikke lenger denne eksponeringen så ille, og Pareto tror selskapet er i ferd med å rapportere vekst og høy kontantgenerering, skriver nyhetsbyrået.

Pareto venter allerede i første kvartal en beskjeden vekst på rundt 5 prosent på årsbasis, med en betydelig fri kontantstrøm på over 30 millioner kroner. Med en selskapsverdi (EV) på rundt 600 millioner, mener analytikerne dette fremstår som spennende.

Millionkontrakt

Mintra signert ifølge en melding 22. mars en toårig kontrakt på 2,2 millioner kroner for å tilby e-læring til et E&P-selskap med hovedkontor i Europa.

«Denne avtalen er et ytterligere tegn på at antall ansatte i offshoresektoren er på vei tilbake til mer normaliserte prepandeminivåer», kommenterte administrerende direktør i Mintra, Kevin Short.

Tar jafs av børsfiasko

I begynnelsen av mars ble det kjent at det amerikanske oppkjøpsfondet The Riverside Company, som har vært på eiersiden siden desember 2014, har inngått en avtale om å selge alle aksjene i Mintra.

Totalt lempet Riverside ut drøyt 71,6 millioner aksjer – om lag 38,5 prosent av aksjekapitalen – til en kurs på 3,75 kroner. Transaksjonen priser selskapet til nær 700 millioner kroner.

Kjøperne er Johan H. Andresens investeringsselskap Ferd og det færøyske investeringsselskapet Tjaldur, sistnevnte styrt av arbeidende styreleder Rúni M. Hansen.

Mintra Holding 

Norsk registrert IT-selskap med fokus på energisektorene og maritim sektor med hovedkontor i Bergen.

Selskapet ble grunnlagt i 1997 med fokus på Multimedia Interactive Training for sikkerhetskritiske bransjer.

Selskapet har kontorer i Bergen, Oslo, Stavanger, Aberdeen, Limassol og Singapore og over 140 ansatte.

Notert på Oslo Børs og har en markedsverdi på rundt 650 millioner kroner.

Ferd og P/F Tjaldur inngikk en avtale denne uken om å kjøpe aksjeposten på 38,5 prosent i selskapet fra The Riverside Group og dets investeringsselskap RCAF E-learning Sarl.