<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Taper penger – gjentar 2022-målene

Napatechs inntjening var negativ i første kvartal, men omsetningen øker, og selskapet holder på guidingen for helåret.

    Publisert 3. mai 2022 kl. 09.29
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 268 ord
    LANG REKKE: Napatech-sjef Ray Smets poengterer at selskapet har levert sitt fjortende kvartal på rad med årlig vekst. Foto: Eivind Yggeseth

     

    Napatech fikk i første kvartal et driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) på minus 2,0 millioner danske kroner, mot en positiv inntjening på 8,8 millioner danske kroner i første kvartal i fjor.

    Napatech 1. kvartal

     

    (Mill. DKK) 1. kv./22 1. kv./21
    Driftsinntekter 52,2 46,8
    Driftsresultat −7,7 3,6
    Resultat før skatt −6,6 5,3
    Resultat etter skatt −6,6 5,2

    Driftsinntektene økte imidlertid fra 46,8 til 52,2 millioner kroner. Selskapet venter at driftsinntektene i 2022 vil bli på mellom 235 og 260 millioner danske kroner – en gjentagelse av tidligere kommunisert guiding.

    Videre inkluderer målene for året en bruttomargin på 69–71 prosent – i første kvartal var denne på 51 prosent. Basert på øvrige målsettinger venter Napatech et driftsresultat på 18,3 millioner danske kroner i 2022 – i første kvartal var dette negativt på 7,7 millioner.

    – Aldri hatt sterkere posisjon

    «Napatech leverte det fjortende kvartalet på rad med årlig vekst og har en god utvikling på bakgrunn i vår lederposisjon i markedet for SmartNIC-løsninger», sier Napatech-sjef Ray Smets i en kommentar til kvartalsrapporten.

    «Vi har aldri hatt en sterkere posisjon til å dra nytte av de betydelige mulighetene som er drevet av server- og applikasjonsinstallasjonene på datasentrene fra tele-, sky- og konsernnettverksoperatørene, noe som øker behovet for SmartNICs», tilføyer Smets.

    Netto kontantstrøm fra driften i første kvartal var på minus 0,3 millioner danske kroner, mot minus 12 millioner i samme periode i fjor. Kontantbeholdningen etter perioden var på 33,4 millioner kroner, mot 40,8 millioner ett år tidligere.

    Napatech

     
    • Dansk selskap som tilbyr nettverksløsninger for bedrifter. 
    • Selskapets tjenester brukes av telekomoperatører, finansielle tjenesteytere, sky- og datatjenester, infrastruktur og forsvar. 
    • Selskapets kunder er blant annet Facebook, Citadel, Apple, Morgan Stanley og Cisco. 
    • Har hovedkontor i København, og adm. direktør er Ray Smets.