KjøpLogg inn

Elon Musk: Twitter-avtale på vent

Elon Musk avventer detaljer om falske konti, og har satt avtalen om Twitter-oppkjøpet på vent. Aksjen krakket, men har hentet seg noe inn etter en ny Twitter-melding.

Publisert 13. mai 2022 kl. 11.52
Oppdatert 13. mai 2022 klokken 14.50
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 539 ord
AVVENTER: Elon Musk. Foto: Bloomberg

Oppkjøpsavtalen mellom Twitter og Elon Musk er satt på vent, skriver Musk selv i et Twitter-innlegg fredag.

Musk avventer detaljer som støtter beregninger om at spam/falske konti representerer mindre enn 5 prosent av brukerne, slik Twitter selv meddelte markedet i starten av mai.

Aksjen krakket på Wall Street

Musk har også tvitret om at en av hans viktigste prioriteringer er å få fjerne søppelpost «spam bots» fra den sosiale medieplattformen.

Markedet reagerte først med å sende aksjen ned over 20 prosent i førhandelen på Wall Street, men de siste minuttene har den hentet seg inn og er i skrivende stund ned «bare» 13 prosent til rundt 37,30 dollar.

Dette er langt under kursen Musk har avtalt å kjøpe selskapet for, 54,20 dollar pr. aksje – som priser Twitter til 44 milliarder dollar.

Musk har også fulgt opp med ny melding på Twitter, der han melder at han fortsatt er fast bestemt på å kjøpe Twitter.

Øyner nedjustering av budet

Utviklingen skjer i kjølvannet av at Hindenburg Research mandag denne uken senket Twitter-aksjen nesten 4 prosent etter sin oppdatering som karakteriserte risikoen som «betydelig» for at Elon Musk-budet nedjusteres. 

Siden har aksjen falt hver dag denne uken, i takt med et elendig sentiment for teknologiaksjer for tiden.

Da Musk lanserte sitt Twitter-bud 14. april var markedet først skeptisk til om han ville komme opp med egenkapitalen til å finansiere kjøpet, men rundt ti dager senere var finansieringen på plass, og Twitter-styret godkjente budet. Musk har også fått spleisehjelp på egenkapitalen.

«Vi støtter Musks forsøk på å ta selskapet av børs, og tror han kan få det gjort, men ser ingen grunn til at han skal gjøre det på dagens nivåer», skrev Hindenburg.

– Twitters posisjon svekket

Aktivistinvestoren, som er kjent for å short-strategi og har fulgt denne også i Twitter, trakk frem den svake rapporten for første kvartal og at antall brukere ble overvurdert – igjen. Dette er ikke priset inn, påpeker Hindenburg, som også viser til Elon Musk og hans tydeliggjøring overfor Twitter-styret om at han vil selge sin 9,2 prosents andel om budet ikke går gjennom.

Samlet sett mener aktivistinvestoren utviklingen har svekket Twitters posisjon.

«Vi tror Twitters egenkapital vil falle med 50 prosent fra dagens nivåer hvis Musks bud skulle forsvinne i morgen. Derfor ser vi en betydelig risiko for at avtalen reprises lavere», het det i Hindenburgs oppdatering.

To direktører sparket

Torsdag kveld skrev for øvrig flere internasjonale medier at Twitter har kvittet seg direktørene Kayvon Beykpour og Bruce Falck, henholdsvis konsumentsjef og inntektssjef/produktansvarlig på bedriftssiden.

Begge bekreftet avgangene sine på Twitter, i tillegg til en bekreftelse fra selskapet selv. Falck fjernet etterhvert sitt, men Beykpour lot det stå i sitt innlegg at Twitter-sjef Parag Agrawal ba ham slutte fordi han vil «ta teamet i en annen retning.»

Fungerende direktør for konsumentprodukter, Jay Sullivan, overtar duoens stillinger – hvorav Falcks bare midlertidig.

Twitter har i forbindelse med avskjedigelsen også opplyst at selskapet vil holde igjen på ikke-arbeidsrelaterte kostnader, noe som kan settes i sammenheng med at Musk har fortalt banker ved finansieringen av oppkjøpet at han vil kutte direktørlønninger og andre kostnader innen selskapet.

Samtidig har Twitter pauset det meste av rekruttering, unntatt for personer til nøkkelroller.