<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Går skyhøyt ut: Ser 150 prosent oppside i Amazon

Redburn-analytiker spår voldsom opptur i Amazon takket være skyhøy prising av skyavdelingen. 

    Publisert 29. juni 2022 kl. 14.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 175 ord
    KUTTER PRISEN: Milliardær Jeff Bezos ønsker innpass hos Nasa. AFP

    Tech-gigantens skytjeneste, Amazon Web Services, nærmer seg verdsettelse på 3 billioner dollar – 29.400 milliarder kroner.

    Det er nær det tredobbelte av hva hele selskapets verdi er på børs nå, ifølge Redburn-analytiker Alex Haissl, som tror Amazon vil fisjonere ut skytjenesten en gang i fremtiden.

    – Å skille ut AWS er muligens ikke aktuelt nå, men dersom forskjellen i ytelsen fortsetter å sprike er det en mulighet, sier analytikeren ifølge Bloomberg i et omfattende notat.

    Spår 140 prosent oppside i biotekaksje
    BerGenBio nedjusteres voldsomt av Lars Knudsen i Arctic Securities. Han nedjusterer fra tidligere 63 kroner til bare 27 kroner, men gjentar kjøp. Aksjen har falt og falt helt siden mai 2020 og er ned 75 prosent siden den gang. Kursen står nå i 11,25 kroner, så oppsiden er fremdeles markant på hele 140 prosent.

    Haissl anbefaler å kjøpe Amazon-aksjer og ser muligheter for at aksjen kan nå 270 dollar neste år. Det er hele 150 prosent over kursen i dag og høyest av samtlige analytikere. Analytikeren anbefaler også kjøp av Microsoft, hold av Snowflake og selg av MongoDB.

    I første kvartal steg inntektene i AWS med hele 37 prosent til 18,4 milliarder dollar, til tross for at nettsalgene falt. 

    – Det går ikke an å pakke inn den svake prestasjonen, men vi tror ikke businessen er strukturelt ødelagt, sier Haissl.

    Ifølge Redburn-analytikeren er Amazons skytjeneste bedre posisjonert enn Microsoft og Alphabet fordi den har lavere kostander og bedre teknologi.