<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi ser en ekstrem etterspørsel

Nordic Semiconductor la frem rekordhøye inntekter ved dagens kvartalspresentasjon. Adm. direktør nevner at selskapet ser en ekstrem etterspørsel i den viktigste delen av virksomheten. 

    Publisert 12. juli 2022 kl. 10.01
    Oppdatert 12. juli 2022 klokken 10.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 179 ord
    KVARTALSTALL: Adm. direktør i Nordic Semiconductor, Svenn-Tore Larsen. Henrik Charlesen / Finansavisen

     

    Flere medier og teknologiselskaper har den siste tiden rapporter om svakheter i PC-markedet, men det har foreløpig ikke hatt stor påvirkning på Nordic Semiconductor.

    – Vi ser noen svakheter i "lommer" av PC-markedet. Men husk at PC-markedet ikke den viktigste delen av selskapet. Bluetooth-virksomheten er den viktigste delen, og der ser vi ekstrem etterspørsel, sier administrerende direktør Svenn-Tore Larsen under selskapets kvartalspresentasjon tirsdag.

    – Vi har sett noen kanselleringer, blant annet innen Virtual Reality, som er en av lommene, men det har vært veldig få kanselleringer, legger han til.

    I løpet av den siste tiden har det også blitt rapportert om en ny prisøkning fra wafer-leverandøren TSMC.

    – Vi har også lest om prisøkningen. Det er en generell inflasjon i markedet, så vi må ta det med i beregningene når det faktisk skjer, kommenterer finansdirektør Pål Elstad under presentasjonen.

    Om de nye covid-19-relaterte nedtegningene i Kina sier Larsen at de tidligere har påvirket Nordic Semiconductor veldig lite.

    – Våre kunder har vært flinke til å manøvrere seg rundt covid-19-situasjoen, legger Elstad til.

    Se Nordic Semiconductors kvartalstall her:

    TDN Direkt