<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Enda et meglerhus kutter kursmålet på Schibsted

Som en av flere meglerhus kutter Morgan Stanley sitt kursmål på Schibsted.

    Publisert 20. juli 2022 kl. 10.31
    Oppdatert 20. juli 2022 klokken 11.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 236 ord
    NEDJUSTERES: Schibsted nedjusteres av Morgan Stanley. Her:  Konsernsjef Kristin Skogen Lund og Christian Printzell Halvorsen Foto: Eivind Yggeseth

     

    Den amerikanske storbanken Morgan Stanley senker sitt kursmål på Schibsted til 280 kroner pr. aksje fra tidligere 405 kroner, ifølge Reuters.

    Analytikeren fra storbanken legger seg nær Arctic Securities og DNB Markets sine kursmål på henholdsvis 270 og 280 kroner pr. aksje.  

    Oppdatering fra flere meglerhus

    Både ABG Sundal Collier og Carnegie kom med oppdateringer for den norske mediegiganten i løpet av helgen, og selv om begge gjentar kjøpsanbefalingen nedjusterer de likevel kursmålet på aksjen som har falt over 50 prosent i år.

    Carnegie nedjusterer sitt kursmålet på Schibsted-aksjen fra 362 kroner pr. aksje til 352 kroner. Til tross for kuttet ser meglerhuset en oppside på over 117 prosent i den norske mediegiganten.

    Mandag morgen kom også nyheten om at de internasjonale meglerhusene Barclays og Citigroup har satt ned kursmålet på Schibsted. Barclays justerte kursmålet ned med 25 kroner til 320 kroner pr. aksje.

    Ikke fornøyd med lønnsomheten

    Schibsted økte inntektene i andre kvartal fra 3,6 milliarder i fjor til 3,9 milliarder i år. Konsensus pekte mot inntekter på 3,8 milliarder, ifølge TDN Direkt. 

    Nedskrivninger og tap på joint ventures utgjorde totalt 6,5 milliarder kroner i andre kvartal. For første halvår er totalen på 20,1 milliarder kroner. «Hovedsakelig består nedskrivningene av investeringene i Adevinta for å reflektere markedsverdien», skriver selskapet i deres kvartalsrapport fredag 15. juli.

    – Jeg er minst fornøyd med at vi har for høye kostnader og ergo ikke møter forventningene til marginer, uttalte konsernsjef i Schibsted Kristin Skogen Lund til Finansavisen.