<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Cegal landet Skagerak Energi

Cegal vant storkontrakt med Skagerak Energi, og åpner nytt kontor med mål om 20 ansatte i Vestfold og Telemark.

Publisert 21. aug. 2022 kl. 13.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
INNGIKK AVTALE: Tor Heiberg konsernsjef Skagerak Energi (t.v.) og Dagfinn Ringås i Cegal Foto: Cegal

Skagerak Energi har valgt Cegal som ny teknologipartner for de fire neste årene, melder selskapet. Cegal har det seneste året satset hardt på å å markere seg som en ledende IT-selskap i energibransjen, og fusjonerte i fjor med Sysco for å danne en olje- og vannkraft-spesialist.

Moderniserer

Avtalen innebærer drift av Skagerak Energis lokale datasentre, i tillegg til å bistå med modernisering av selskapets IT-tjenester og flytte IT-løsninger til skyen der dette er mulig. Cegal skal også bidra med rådgiving og modernisering av IT-porteføljen, samt nye digitale initiativ i konsernet.

Bransjespesifikk kompetanse, bærekraft og pris var avgjørende faktorer for at Cegal vant avtalen.

– Vi trenger en teknologipartner som forstår våre spesifikke behov, og som kan hjelpe oss med en digital transformasjon som gir Skagerak Energi en IT-plattform for fremtiden, sier konserndirektør Tor Heiberg i Skagerak Energi.

Åpner nytt kontor

Som en konsekvens av avtalen, åpner Cegal nytt kontor i Vestfold og Telemark fylke. Ambisjonen er å ha opp mot 20 ansatte innen utgangen av 2023, som selskapet skal hente fra regionens høyskoler og universitet

– Hele energibransjen gjennomgår for tiden store endringer drevet frem av digitalisering og det grønne skiftet. Skal man som energiselskap ta en ledende rolle i disse endringene, må man ta i bruk fremtidsrettede, sikre, robuste og skalerbare IT-driftstjenester, sier konsernsjef Dagfinn Ringås i Cegal.