<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pøser 300 milliarder inn i nye fabrikker

Intel og Brookfield Asset Management går sammen om å bygge halvlederfabrikker i Arizona for 30 milliarder dollar.

Publisert 23. aug. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
TENKER STORT: Intel, ledet av Patrick Gelsinger. Foto: Bloomberg

Intel har inngått et partnerskap med Brookfield Asset Management for å finansiere sin ekspansjon i Chandler i den amerikanske delstaten Arizona, går det frem av en pressemelding tirsdag.

Sammen skal partene investere 30 milliarder dollar, tilsvarende nærmere 300 milliarder kroner, i såkalt «leading-edge» halvlederfabrikker.

– Dette er et viktig steg fremover for Intels Smart Capital-tilnærming, og bygger på momentumet fra nylig vedtatte Chips Act i USA. Halvlederproduksjon er blant verdens mest kapitalkrevende industrier, og vår Semiconductor IDM 2.0-strategi krever en unik tilnærming til finansieringen, sier finansdirektør David Zinsner i en kommentar.

Den første av mange

Ifølge meldingen vil Intel selv finansiere rundt 51 prosent av de samlede prosjektkostnadene, og dermed kontrollere eierskapet i de nye fabrikkene. Brookfield tar altså de resterende 49 prosentene.

Avtalen vurderer ifølge Wall Street Journal å være den første av flere lignende kontrakter, da Intel er ute etter å ekspandere sin produksjon av halvledere på flere steder for å møte den raskt økende etterspørselen.

Transaksjonen ventes sluttført innen utgangen av 2022.