<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dell ut av Russland

Etter å ha suspendert alle salg i og til Russland i februar, tar nå Dell grep og stanser all aktivitet i Russland. 

Publisert 28. aug. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
DO SVIDANIYA: Dell stanser all aktivitet i Russland som følge av landets krigføring i Ukraina Foto: Dreamstime

Dell kunngjorde i helgen at de har stanset all aktivitet i Russland som følge av landets krigføring i Ukraina, og med det er de det seneste vestlige selskapet som forlater Russland. 

Det amerikanske IT-selskapet er en viktig leverandør av servere i Russland, men har hatt begrenset aktivitet siden invasjonen. Dell suspenderte blant annet salg i Russland, Belarus og deler av Ukraina i februar, og sa da at de ville overvåke situasjonen før de bestemte seg for de neste trinnene, skriver Reuters. 

Fra før av var Krym var underlagt embargo, etter russernes annektering av halvøyen i 2014.

Dell-ansatt tilbudt jobber

Ifølge det russiske industridepartement har mange av forskerne og ingeniørene som jobber for Dell i Russland allerede hadde blitt tilbudt nye jobber, etter at det begynte å gå rykter i mediene om at selskapet var i ferd med å trekke seg ut. 

– Vi overvåker utviklingen av situasjonen, sa viseminister for industri og handel, Vasily Shpak, på fredag til det statlige russiske nyhetsbyrået TASS, og la til:

– Ifølge våre data har det store flertallet av Dells FoU-senterspesialister og støtteingeniører i St. Petersburg og Moskva allerede mottatt jobbtilbud med konkurransedyktig lønn fra russiske produsenter.