<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russere kjøper iPhone uten Apples tillatelse

Apple lanserte onsdag iPhone 14, og til tross for at Apple har forlatt Russland får forbrukere kjøpe mobilen.

Publisert 8. sep. 2022
Oppdatert 8. sep. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
FRESH: Her de nye modellene av iPhone 14, som ble lansert onsdag.  Foto: Bloomberg

Onsdag annonserte Apple sine nye iPhone-modeller. Teknologiselskapet lanserte fire modeller av iPhone 14, nye Apple Watches, samt nye AirPods Pro. 

iPhone Pro-utgavene kommer med et nytt hovedkamera på hele 48 megapiksler. 

Apple-lanseringen er viktig for det globale aksjemarkedet, da Apple er verdens største selskap. Aksjen steg 0,9 prosent onsdag, noe som tyder på at investorene ikke var misfornøyd med lanseringen. 

Russerne får kjøpe

Til tross for at Apple har forlatt Russland skal russere få lov til å kjøpe en iPhone. Dette takket være landets parallellimportordning, ifølge Reuters

– Hvorfor ikke? Hvis forbrukerne ønsker å kjøpe de så vil det være mulig, svarte industri- og handelsminister Denis Manturov på spørsmål om russerne vil få kjøpe den nye iPhonen. 

Russland gir forhandlere tillatelse til å importere produkter fra utlandet uten varemerkeeierens tillatelse. Så til tross for at Apple stoppet salget av alle produkter i Russland i mars, har produktene har vært mulig å kjøpe gjennom denne ordningen.

Det russiske mobilnettverket MTS selger allerede de nye iPhone 14-modellene på forhåndsbestilling. Prisene starter fra rett under 14.000 kroner, noe som er tre tusen kroner dyrere enn den billigste 14-modellen på Apples nettsider.