<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Patentskrell for tech-selskap: – Vi ville seiret til slutt

Asetek inngår forlik med spillgigant Corsair Gaming i patentstriden. 

Publisert 5. okt. 2022 kl. 07.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
FORLIK: Asetek-sjef André Sloth Eriksen (t.v) og finanssjef Peter Dam Madsen (i midten). Foto: Asetek

ASTK

Asetek og CoolIT Systems har inngått forliksavtale med Corsair Gaming, der Asetek og CoolIT Systems påstander om patentoverskridelser frafaller.

– Jeg er fast i min tro på at vi ville ha seiret til slutt og mottatt det vi hadde krav på, men på grunn av den globale økonomiske situasjonen – spesielt innen gaming/PC-maskinvare – tror jeg det rette for selskapets og dets aksjonærer er å fokusere på vår kostnadsbase og bli ferdig med saken, og som en konsekvens redusere våre advokatkostnader betydelig fra første kvartal 2023 og videre, sier konsernsjef André S. Eriksen.

I en pressemelding i august kom Asetek med resultatvarsel som følge av at økt inflasjon og renter bidrar til et stadig mer usikkert og utfordrende marked.

– I det nåværende miljøet må vi være transparent når det gjelder den kortsiktige usikkerheten knyttet til våre årstall for 2022. Vi forventer å gå med tap i år, noe som fører oss til optimalisere kostnadsbasen vår som annonsert i dag, sa Eriksen den gang.