<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Selger kryptoselskaper for fem ganger børsverdien

Amerikanske Blockchain Moon Acquisition Corp. kjøper DLTx' kryptoselskaper. Transaksjonen priser eiendelene som selges til 1,1 milliard kroner.

Publisert 15. okt. 2022
Oppdatert 17. okt. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 452 ord
SELGER STORE DELER AV DLTX TIL SPAC: Konsernsjef Thomas Christensen i DLTx. Foto: Anders Horntvedt

DLTX

Ifølge en børsmelding lørdag morgen har DLTx, selskapet som tidligere gikk under navnet Element, inngått en avtale med det Nasdaq Global Market-noterte blankosjekkselskapet (SPAC) Blockchain Moon Acquisition Corp. (BMAQ) om salg av selskapets blokkjedeselskaper.

Kjøpet vil gjøres opp i 10,6 millioner BMAQ-aksjer, noe som priser DLTx' eiendeler som selges til rundt 106,6 millioner dollar

Det tilsvarer rundt 1,13 milliarder norske kroner, eller 15,9 kroner pr. aksje i DLTx.

Etter et fall på over 82 prosent hittil i år, stengte DLTx-aksjen på 2,86 kroner på Oslo Børs fredag ettermiddag. Det gir en børsverdi på 212 millioner kroner.

Verdien av det samlede selskapet ventes å bli på rundt 163,4 millioner dollar, eller 1,73 milliarder kroner målt i dagens kurs.

– Avtalen synliggjør kvaliteten, verdien og potensialet i porteføljen til DLTx. Tilbudet medfører en betydelig premie sammenlignet med av den nåværende verdsettelsen av selskapet, og vi er trygge på at BMAQ er det riktige hjemmet for vår portefølje av blockchain-selskaper, sier DLTx-sjef Thomas Christensen.

Endrer navn

Transaksjonen innebærer at DLTx selger alle aksjene i datterselskapene sine, inkludert:

  • DSM Tech Enterprises and File Storage Partners, LLC
  • Distributed Ledger Technologies Ireland Limited DLTx Digital Assets
  • DLTx Cloud
  • DLTx Ventures
  • PalCapital Ventures

DLTx vil fortsette som et notert selskap på Oslo Børs, under et nytt navn og ny ticker-kode, men vil endre fokus til å forfølge oppkjøp og fusjoner innen green-tech.

Balansen i selskapet vil inkludere DLTx' utestående fordringer på rundt 4,34 millioner dollar mot Ambershaw Metallics Inc. og Eardley Settlement Ltd. Det står skrevet i børsmeldingen at transaksjonen gjøres opp i BMAQ-aksjer, hvorav en betydelig andel går til aksjonærene i DLTx, og hvor aksjene skal være fritt omsettelige på Nasdaq.

«DLTx skal, så langt det lar seg gjøre, dele ut aksjene i BMAQ som en tilbakebetaling av tidligere innbetalt egenkapital», heter det i børsmeldingen.

Både styret i BMAQ og DLTx har godkjent transaksjonen, som ventes ferdigstilt sommeren 2023. Tidspunktet for sluttføring av avtalen begrunnes med tidkrevende saksprosesser. Etter det Finansavisen forstår har partene jobbet med transaksjonen siden midten av sommeren.

OPP OG NED I FILECOIN: DLTX har hatt virksomhet innen Filecoin. Denne selges nå til amerikanske BMAQ. Kryptovalutaen har svingt mye i verdi. Foto: Dreamstime

Hintet om avtale

Kollaps i kryptomarkedet har tynget DLTx det seneste året.

Selskapet rapporterte en kontantstrøm fra driften på negative 1,4 millioner dollar i andre kvartal, ned fra 2 millioner dollar i samme periode året før. Nedskrivninger av verdier i selskapets Filecoin-tokens bidro til at resultatet før skatt havnet på minus 5,5 millioner dollar, mot et overskudd på 2,1 millioner dollar i andre kvartal i fjor.

«Vi vil fokusere på verdiskapning for aksjonærene. Det betyr av vi ser forbi det nåværende markedet og forsøker å dra nytte av muligheter som kommer opp. Jeg er svært fornøyd med fremgangen og tror vi vil komme med oppløftende nyheter det kommende kvartalet», sa Christensen i forbindelse med andrekvartalstallene.