<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Play Magnus går ut mot gigantsøksmål

Magnus Carlsen og Play Magnus er saksøkt for milliarder av den jukseanklagde sjakkspilleren Hans Niemann. Play Magnus mener søksmålet er grunnløst.

Publisert 25. okt. 2022
Oppdatert 25. okt. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 375 ord
MOTSETTER SEG KRAV: Magnus Carlsen og Play Magnus er blant partene som er saksøkt av den amerikanske sjakkspilleren Hans Niemann. Her er Magnus Carlsen avbildet før det andre sjakkpartiet i VM-kampen mot russiske Jan Nepomnjasjtsjij i november i fjor. Foto: AP

Det var i forrige uke det ble kjent at det jukseanklagede sjakktalentet Hans Moke Niemann saksøker Magnus Carlsen, Play Magnus Group, Chess.com, Danny Rensch i Chess.com og den amerikanske sjakkspilleren Hikaru Nakamura.

Niemann krever over 100 millioner dollar i erstatning fra hver og en saksøkt part for æreskrenkelser. 19-åringen mener det har vært en stor konspirasjon mot ham, og han beskylder blant andre Magnus Carlsen for å ha svartelistet ham fra profesjonell sjakk og ødelagt livet hans.

Nå tar Play Magnus Group bladet fra munnen. Selskapet, der Magnus Carlsen er en indirekte aksjonær i selskapet med 8,5 prosent av aksjene, mener at søksmålet er grunnløst.

«Play Magnus konfererer med juridisk bistand angående mulige handlinger», heter det i meldingen. 

– Uten begrunnelse

Play Magnus Groups uttalelser skjer etter at Chess.com på fredag mente påstandene i søksmålet var grunnløse. Hikaru Nakamura har foreløpig ikke ønsket å kommentere søksmålet.

Overfor The Wall Street Journal kommenterte Magnus Carlsens advokat Craig Reiser saken i forrige uke.

«Hans Niemann har innrømmet en historie med juks, og søksmålet hans er ingenting annet enn et forsøk på å avlede skylden over på andre. Hans rettslige krav er uten begrunnelse», sa Reiser.

I en tekstmelding til Finansavisen skriver Play Magnus Groups Andreas Thome at de ikke har ytterligere kommentarer enn det som fremgår av børsmeldingen.

Det var i august i år det ble kjent at Chess.com la inn et bud på 13,00 kroner pr. aksje for alle aksjene i Play Magnus Group. Akseptfristen er senere blitt forlenget til 2. november.

Strabasiøs konflikt

Striden omkring sjakkspiller Hans Niemann startet da Magnus Carlsen i forrige måned trakk seg fra en sjakkturnering etter å ha tapt for Niemann. Carlsen antydet gjennom en kryptisk melding at årsaken var juks, og har senere gjort det klart at han ikke vil spille mot Niemann.

Niemann mener jukseanklagene har rammet ryktet og karrieren hans, og han mener at vil gå glipp av flere hundre tusen årlig i tapte turneringsinntekter som følge av beskyldningene.

Amerikaneren benekter å ha jukset mot Carlsen, men innrømmer å ha jukset på Chess.com som 12- og 16-åring. På den andre siden har Chess.com selv publisert en omfattende rapport der det fremgår at Niemann trolig har jukset i over 100 sjakkpartier på nett.

Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) har også en pågående gransking av Carlsen og Niemann etter Carlsens beskyldninger mot rivalen.