<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny oppdatering til iPhonene i dag – dette er nytt

Fra og med i dag kan man laste ned iOS 16.1 og iPadOS 16. Med det introduseres også nye funksjoner på iPhonen din. 

Publisert 25. okt. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 310 ord
NYHETER: En kunde ser på en iPhone 14 i en Apple Store-butikk i Sydney i september, like etter lanseringen. Foto: Brent Lewin/Bloomberg

Det har bare gått en drøy måned siden Apple lanserte iPhone 14 med iOS 16. Nå gir de ut en ny oppdatering til iPhonene, og lar deg også oppdatere iPaden til nyeste versjon.

Den kanskje største nyheten er at man nå kan ha et felles bildebibliotek i iCloud, praktisk til blant annet familiebilder, opplyser Apple. Dog ikke de for største familiene – ifølge Sky News kan man bare dele bildene med maksimalt fem andre personer.

Det skiller seg ut fra nåværende bildedeling ved at man ikke trenger å lage ett og ett album, men heller at man har et felles bildebibliotek der alle har redigeringstilgang. I tillegg skal man kunne laste opp bilder direkte fra kamera-appen på mobilen.

Flere widgeter på låseskjermen

Med den forrige oppdateringene kom en helt ny låseskjerm, med muligheten for såkalte widgets som gir sanntidsoppdateringer fra apper som tilbyr det. I den nye oppdateringen blir det nå mulig også for tredjepartsapper, altså apper som ikke er fra Apple, å tilby widgets til låseskjermen.

 I tillegg lar nøkkeldeling deg nå dele bilnøkler, nøkler til hotellrom og andre nøkler på en trygg måte i Lommebok, via for eksempel Meldinger eller Whatsapp.

Apple godtar nå også støtte for smarthjem-funksjonen Matter, som skal gjøre det lettere å samkjøre alle smarthjem-aktørene.

Klimavennlig lading

For de som bor i USA kommer også en helt spesiell funksjon: Man kan slå på muligheten for «mer klimavennlig lading». Telefonen din lades da automatisk når elektrisitet med lavere CO2-utslipp er tilgjengelig. 

iOS 16.1 er tilgjengelig for iPhone 8 og nyere modeller. For iPaden er den største nyheten det de kaller «Stage Manager», som lar deg ha flere vinduer åpne samtidig. Appene kan dermed flyttes rundt, som på en vanlig PC.

iPaden har aldri hatt en innebygd vær-app, som nå kommer. For de som bruker Apple Pencil vil notater forsøke å forbedre den.