<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kutter produksjonen etter svak etterspørsel

Apple kutter ned på produksjonen av Iphone 14 Plus. Samtidig øker den produksjonen av iPhone 14 Pro.

Publisert 25. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord
SVAKERE ETTERSPØRSEL: Apple kutter ned på produksjonen av iPhone 14 Plus, etter at etterspørselen er svakere enn ventet.  Bloomberg

Apple kutter produksjonen av iPhone 14 Plus og øker produksjonen av den dyrere modellen iPhone 14 Pro grunnet svakere etterspørsel etter den rimeligere modellen, ifølge Reuters, som viser til en ny analyse fra Trendforce.

Pro-modellen utgjør nå 60 prosent av den totale produksjonen, mot planlagte 50 prosent. Pro-modellen kan utgjøre så mye som 65 prosent av produksjonen i fremtiden.

Økte renter bidrar til å øke forbrukernes utgifter, noe som kan bidra til en nedgang i etterspørselen i begynnelsen av 2023, viser TrendForce-rapporten. 

Dette kan føre til en nedgang på 14 prosent i årlig produksjon, til 52 millioner enheter.

Etterspørselen etter iPhone 14 Pro og Pro Max holder seg på et høyere nivå enn basismodellen, ifølge analytikere. 

Teknologigiganten kunngjorde i september at selskapets nye smarttelefon, iPhone 14, vil bli produsert i India. TrendForce estimerer andelen av Apples produksjon fra India til å overstige 5 prosent i 2023 og øke med årene.