<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjelden opptur for Bitcoin

Etter å ha falt hver måned utenom én siden april, går det mot oppgang for Bitcoin i oktober.

Publisert 29. okt. 2022
Oppdatert 31. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
GÅR MOT OPPTUR: Prisen på Bitcoin har steget i det siste, og det går mot opptur i oktober. Foto: Reuters

Den største kryptovalutaen er opp 6,5 prosent i oktober og handles lørdag morgen til 20.700 dollar stykke. Den nest største valutaen, Ethereum, er opp 19 prosent i samme periode.

Begge to har falt fem av de seneste seks månedene. Oktober har vist seg å være en historisk sterk måned for kryptovaluta, og det ser slik ut denne gangen og.

 Oppgangen ser ikke ut til å ha en spesifikk bakgrunn, men er drevet av «et gunstig klima for risiko-eiendeler og inndekking av shortposisjoner», mener Greg Cipaloro, sjef for analyse hos NYDIG, ifølge Bloomberg News.

Han viser til at shortposisjoner og swap-kontrakter for 615 millioner dollar er blitt likvidert i Bitcoin mellom 26.- og 27. oktober, og 462 millioner dollar med likvideringer for Ethereum.

Har falt stort

Bitcoin-prisen har holdt seg under 20.000 dollar i stort sett hele september og oktober, men har de seneste dagene skutt i været på tegn til at Federal Reserve muligens vil senke farten i rentehevingene de kommende månedene, skriver Bloomberg.

Kryptovaluta har handlet i tandem med mer risikofylte verdipapirer samtidig som Fed har forsøkt å dempe inflasjonen med rentehevinger.