<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ansatte flykter fra verdens største iPhone-fabrikk

Verdens største iPhone-fabrikk er nok en gang i søkelyset etter at mange av dens ansatte flykter. 

Publisert 31. okt. 2022
Oppdatert 31. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 243 ord
NULLTOLERANSE: Her ansatte som blir testet for corona på en Foxconn-fabrikk.  NTB

Ansatte rømmer fra verdens største iPhone-fabrikk i den kinesiske byen Zhengzhou, etter at fabrikken ble rammet av et corona-utbrudd.

Fabrikken eies av produsenten Foxconn og har rundt 200.000 ansatte. 

Fabrikken har mange utenlandske arbeidere, som flyktet fra fabrikken i frykt for å bli satt i isolasjon under utilstrekkelige levekår, ifølge Bloomberg. 

Ansatte skal ha klatret over høye gjerder og gått langs sideveier, i frykt for å bli plukket opp av offentlig transport og sendt i isolasjon.

Det er ikke klart hvor mange tilfeller av corona som er identifisert på fabrikken, men det er registrert 167 tilfeller i Zhengzhou den siste uken. Som resultat har deler av byen, som har rundt 10 millioner innbyggere, blitt stengt ned.

RØMMER: Her ansatte ved Foxconn-fabrikken som rømmer med alle eiendelene sine. Mange av fabrikkens ansatte bor der. NTB

Skandalepreget

Foxconn-fabrikkene har vært involvert i flere skandaler gjennom årene. For flere år siden gikk det en bølge av selvmord blant ansatte, grunnet lav lønn og brutale arbeidsforhold.

Fabrikkene er også kjent for å være veldig hemmelighetsfulle. En Reuters-journalist ble en gang dratt ut av en bil og slått for å ha tatt bilder fra utsiden av fabrikkmurene, ifølge The Guardian. 

Den har også vært under press for å ha brukt barnearbeidere i flere år. 

Foxconn har totalt rundt 1,3 millioner ansatte. 

Produksjonen av iPhone risikerer å kunne falle med 30 prosent neste måned, som følge av nedstengning i Kina, ifølge Reuters. 

Foxconn er Apples største iPhone-produsent og står for rundt 70 prosent av selskapets telefoner globalt.