<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Asetek fortsetter å tape penger

Asetek forbedrer resultatet betydelig, men taper likevel nesten 20 millioner kroner i tredje kvartal. 

Publisert 3. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
LA FREM TALL: André Sloth Eriksen, CEO i Asatek. Iván Kverme

I selskapets kvartalsrapport kommer det frem at Asetek i tredje kvartal fikk en omsetning på 10,4 millioner dollar, rundt 110 millioner kroner, mot 13,5 millioner dollar i samme periode i fjor. 

Samtidig kom driftsresultatet på minus 1,7 millioner dollar, mot minus 4,1 millioner dollar i tredje kvartal i fjor. Resultat før skatt kom på minus 1 million dollar, som er en kraftig forbedring fra samme periode fjor da hardware-selskapet fikk en resultat på minus 3,9 millioner dollar. 

Fremover forventer selskapet en en omsetning på 50-52 millioner dollar og et negativt driftsresultat på 5-6 millioner dollar for året som helhet. 

Årlig vekst på 15 prosent

– Vi forventer at etterspørselen vil komme tilbake når den nåværende makromotvinden avtar og forblir fokusert på utvidelse vårt produktprogram i 2022 og 2023 for å fange det langsiktige vekstpotensialet, sier adm. direktør André Sloth Eriksen.

For 2022 og 2023 vil Asetek utvide SimSports-tilbudet med flere produkter. I tillegg hevder selskapet at de opplever stor interesse fra sluttbrukere for deres væskekjøling og SimRacing-produkter, noe som gir en positiv indikasjon for potensialene når markedene normaliseres.

Målet til selskapet om 15 prosent årlig vekst frem til 2025 blir fastholdt, opplyser selskapet.