<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Twitter har sparket halvparten av staben

Omtrent halvparten av Twitters 7.500 ansatte ble fredag oppsagt, viser internt dokument. Nå varsler de søksmål mot selskapet.

Publisert 4. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
SPARKEN: Halvparten av Twitter-staben er sagt opp. Foto: Reuters

– Om lag halvparten av arbeidsstokken vil bli omfattet, står det i en epost som er sendt til dem som har mistet jobben etter at Elon Musk overtok selskapet.

Nyhetsbyrået AFP har sett eposten, og flere amerikanske medier meldte tidligere fredag at halvparten av de ansatte har mottatt et brev om oppsigelse fra den nye eieren.

Enkelte ansatte har tvitret at de allerede har mistet tilgangen til sine epostkontoer på jobben. Både de og andre har lagt ut støttemeldinger under emneknaggen #OneTeam.

De ansatte hevder at oppsigelsene er ulovlige ettersom det er i strid med både føderal lov og loven i delstaten California å si opp ansatte uten 60 dagers varsel, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Musk, som er verdens rikeste mann, gjennomførte nettopp milliardoppkjøpet av det sosiale mediet. Han var raskt ute med å fjerne medlemmer av toppledelsen.

Blant dem som så langt har fått sparken, er øverste sjef Parag Agrawal, økonomisjefen Ned Segal og policysjef Vijaya Gadde. Musk har også kvittet seg med styret.

Mens oppsigelsesprosessen pågår, er Twitters hovedkontor i San Francisco stengt, og alle ansatte er sendt hjem.

NTB

(©NTB)