<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

WhatsApp hacket: Skal ha telefonnumrene til en halv million nordmenn

En hacker skal sitte på telefonnumrene til over 475.000 norske brukere på meldingsplattformen WhatsApp, som vedkommende forsøker å selge.

Publisert 25. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
Totalt skal hackeren ha hentet ut telefonnumrene til nesten 500 millioner WhatsApp-brukere. Foto: Gabby Jones/Bloomberg

Hackeren skal ha skrevet et innlegg på et kjent hackerforum 16. november, der det hevdes at vedkommende har fått tak i telefonnumrene til 487 millioner WhatsApp-brukere fra 84 land. Numrene er alle fra i år, og er til salgs.

Cybernews meldte om saken først, og ifølge nettstedet ser det ut til å være sant, skriver Dagens Industri.

Vedkommende har trolig fått tak i informasjonen gjennom såkalt dataskraping, som vil si å trekke ut data fra et nettsted uten koding, skriver nettstedet.

Forsøker å selge nummerene

Hackeren skal ha numrene til 44,8 millioner egyptere, 35,7 millioner italienere og 32,3 millioner amerikanere. Blant norske brukere skal vedkommende ha totalt 475.809 numre.

Totalt er det over to milliarder månedlige aktive brukere på plattformen, som eies av Meta.

Hackeren vil blant annet selge USA-numrene for 7.000 dollar, britiske numre for 2.500 dollar og tyske nummer for 2000. 

Ifølge Cybernews blir slik informasjon for det meste brukt til markedsføring, forsøk på svindel og identitetstyveri. Meta har så langt ikke kommentert saken. 

Ikke første mediestorm

Facebook-eieren har vært i mediestormer før. I 2021 lekte informasjonen om over 500 millioner Facebook-brukere.

Den største skandalen skjedde i 2018, da det ble avslørt at konsulentselskapet Cambridge Analytica hentet ut opplysninger om 70 millioner amerikanske Facebook-brukere, som blant annet ble solgt videre til Donald Trumps valgkamp i 2016.