<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Musk møtte Apple-sjefen etter feide

Apple-sjef Tim Cook og Elon Musk møttes for første gang onsdag etter at Musk beskylde Apple for å true med å utestenge Twitter fra App Store. 

Publisert 1. des. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
MØTTE COOK: Twitter-, Tesla og SpaceX-sjef Elon Musk. Foto: Bloomberg

Twitters nye eier og konsernsjef Elon Musk tvitret natt til torsdag at han var ved Apples hovedkvarter og hadde møtt konsernsjef Tim Cook. 

MØTTE MUSK: Apples konsernsjef Tim Cook. Foto: Bloomberg

Møtet mellom de to teknologitoppene markerer en kraftig nedskalering i forholdet mellom de to etter at Musk på mandag sendte ut en serie med meldinger på den sosiale medie-plattformen hvor han beskylde Apple for å true med å fjerne Twitter fra App Store. 

I tillegg skal Musk også ha postet et meme hvor han antydet han han heller ville «gå til krig» enn å betale Apples 30 prosents plattformavgift, skriver CNBC. 

Good talk

«God samtale. Blant annet løste vi misforståelsen om at Twitter potensielt ble fjernet fra App Store. Tim var tydelig på at Apple aldri vurderte å gjøre det,» skriver Musk i en av meldingene sine natt til torsdag. 

Musk kritiserte Apple gjennom en serie med meldinger på Twitter mandag, og mente blant annet at moderasjonspolitikken i App Store var i strid med ytringsfriheten – noe som i etterkant er blitt gjentatt av republikanske politikere, skriver CNBC.

Twitter-sjefen klaget også over at Apple tar mellom 15 og 30 prosent av det digitale salget gjennom apper på iPhone-telefoner, og spurte retorisk følgerne sine mandag om de visste at Apple legger til hemmelig skatt på 30 prosent på alt du kjøper gjennom App Store.