<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stygt fall på Telenor-brudd - dealen ikke død likevel?

    Publisert 10. sep. 2019 kl. 08.48
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 164 ord
    HÅP FOR AXIATA-DEAL? DNB Markets tror Telenor-sjef Sigve Brekke kan være motivert til å ta opp igjen samtaler. Foto: Iván Kverme

    Telenor har blitt straffet med rundt fem prosent kursfall etter å ha avsluttet samtalene med Axiata om en mulig sammenslåing av deres telekom- og infrastrukturvirksomheter i Asia.

    «Dette tilsvarer på våre estimater de potensielle verdiene av synergiene dersom en transaksjon hadde blitt fullført, og vi mener dermed de negative effektene nå bør være fullt ut reflektert i verdsettelsen», skriver DNB Markets i sin aksjerapport tirsdag. 

    Samtidig ser meglerhuset at valutakursutviklingen har trukket i positiv retning den siste tiden.

    «Vi mener i tillegg at selskapet har noe større potensial for kostnadsreduksjoner enn det som ligger i konsensusforventningene. Konsolideringen av oppkjøpte finske DNA vil også bidra til veksten i kvartalene fremover», heter det videre.  

    DNB Markets har en hold-anbefaling på Telenor med kursmål 183 kroner. 

    «På børsen i Malaysia er Axiata i dag ned rundt 15 prosent på nyhetene om de avbrutte forhandlingene, hvilket indikerer at begge parter på et senere tidspunkt muligens likevel kan være motivert for å gjenoppta diskusjonene», skriver meglerhuset.

    Telenor sluttet på 176,25 kroner på Oslo Børs mandag.