HÅP FOR AXIATA-DEAL? DNB Markets tror Telenor-sjef Sigve Brekke kan være motivert til å ta opp igjen samtaler. Foto: Iván Kverme

Telenor-deal ikke død likevel?

Telenor har blitt straffet med rundt fem prosent kursfall etter å ha avsluttet samtalene med Axiata om en mulig sammenslåing av deres telekom- og infrastrukturvirksomheter i Asia.

«Dette tilsvarer på våre estimater de potensielle verdiene av synergiene dersom en transaksjon hadde blitt fullført, og vi mener dermed de negative effektene nå bør være fullt ut reflektert i verdsettelsen», skriver DNB Markets i sin aksjerapport tirsdag.

Samtidig ser meglerhuset at valutakursutviklingen har trukket i positiv retning den siste tiden.

«Vi mener i tillegg at selskapet har noe større potensial for kostnadsreduksjoner enn det som ligger i konsensusforventningene. Konsolideringen av oppkjøpte finske DNA vil også bidra til veksten i kvartalene fremover», heter det videre.

DNB Markets har en hold-anbefaling på Telenor med kursmål 183 kroner.

«På børsen i Malaysia er Axiata i dag ned rundt 15 prosent på nyhetene om de avbrutte forhandlingene, hvilket indikerer at begge parter på et senere tidspunkt muligens likevel kan være motivert for å gjenoppta diskusjonene», skriver meglerhuset.

Telenor sluttet på 176,25 kroner på Oslo Børs mandag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også