<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svensk kjempe banket analytikerne

Ericsson-tallene påvirkes av gigantiske avsetninger. Kjernedriften er imidlertid knallsterk.

    Publisert 17. okt. 2019 kl. 09.45
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 298 ord
    TAR MILLIARDAVSETNINGER: Ericsson og toppsjef Börje Ekholm. Foto: NTB Scanpix

    Den svenske telekomutstyrsgiganten Ericsson oppnådde i tredje kvartal en omsetning på 57,1 milliarder svenske kroner, mot 53,8 milliarder i samme periode i fjor. Selskapet viser til sterk vekst i Nord-Amerika og i Nordøst-Asia.

    Driftsresultatet ble påvirket av avsetninger på 1,2 milliarder dollar, eller 11,5 milliarder svenske kroner, som selskapet også varslet i forrige måned. Avsetningene er knyttet til en korrupsjonsetterforskning i USA, og Ericsson venter både bøter og andre kostnader i forbindelse med denne.

    Rapportert driftsresultat oppgis til minus 4,2 milliarder svenske kroner, mot pluss 3,2 milliarder i tredje kvartal i fjor.

    Knallsterk kjernedrift

    På sammenlignbar basis var driftsresultatet imidlertid langt bedre. Kjerneresultatet fra driften oppgis til 6,5 milliarder svenske kroner, med en driftsmargin på 11,4 prosent. I samme periode i fjor var tilsvarende resultat pluss 3,8 milliarder kroner.

    Ifølge Reuters, som viser til en Refinitiv-undersøkelse, var det ventet et resultat på 5,2 milliarder svenske kroner.

    Ifølge TDN Direkt, som viser til estimater innhentet av Infront Data, var det ventet til 5,0 milliarder.

    Høyere guiding

    På toppen av sterk kjernedrift melder Ericsson også om oppjusterte forventninger for neste år.

    Telekomgiganten opererer nå med en ambisjon om å omsette for mellom 230 og 240 milliarder svenske kroner i 2020. Tidligere var selskapets guiding 210-220 milliarder.

    Driftsmarginmålet for det kommende året holdes dog uendret på opp mot 10 prosent, mens guidingen for 2022 er justert fra opp mot 12 prosent til mellom 12 og 14 prosent.

    «Vi fortsetter å se sterkt moment i vår virksomhet, basert på strategien om å øke våre investeringer for teknologisk ledelse, inkludert 5G», heter det fra Ericsson-toppsjef Börje Ekholm.

    Ericssons nettoresultat i tredje kvartal endte på minus 6,9 milliarder svenske kroner, tynget av milliardavsetningene. I tredje kvartal i fjor gikk selskapet med et overskudd på 2,7 milliarder.