Telenor Norge går som en kule

Ifølge DNB Markets-analytiker Frank Maaø gjør Telenor Norge det veldig sterkt operasjonelt, med økte inntekter fra fiber og mobilbaserte bredbånd.

TROR PÅ VEKST: Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor guider en organisk vekst på mellom 0 og 2 prosent i 2020. Foto: Eivind Yggeseth
Telekom

Telenor er tilbake med et positivt fortegn. Regnskapstallene for fjerde kvartal var av det mer imponerende slaget, etter at telegiganten skuffet i tredje kvartal.

– Telenor leverte et veldig solid kvartal med både solid organisk vekst og kostnader som gikk i riktig retning, sammenlignet med forventningene, sier Frank Maaø i DNB Markets.

Telekomaktører har hatt veldig presset topplinje som har vært til dels synkende. Telenor skiller seg ut når de guider topplinjevekst
Frank Maaø, DNB Markets

Markedet tok vel imot rapporten og sendte Telenor-aksjen opp rundt 1,5 prosent onsdag formiddag, før kursen falt tilbake til start og endte børsdagen opp 0,15 prosent til 166,95 kroner. 

SKAL VIDERE OPP: Frank Maaø, analytiker i DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Telenor-aksjen med et kursmål på 180 kroner. Foto: DNB Markets

– Telenor er veldig stødig – ikke som skip og rigg som går veggimellom, sier Maaø om utslagene i aksjen.

DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Telenor-aksjen med et kursmål på 180 kroner. Analytikeren mener Telenor-aksjen skal videre opp.

– Rapporten og guidingen gir en viss lettelse etter at tredje kvartal skuffet investorene, sier Maaø.

Telenor Norge imponerer

Det er særlig Telenor Norge som bidrar til et solid resultat for Telenor. I Norge fortsatte inntektsveksten for mobil og nedgangen i inntekter fra kobbernettet ble mer enn kompensert av økte inntekter fra fiber og mobilbasert bredbånd.

Norge gjør det spesielt godt i mobilmarkedet, lanserer 5G, og inntektene for hver bruker er opp 4 prosent
Frank Maaø, DNB Markets

– Telenor leverte et veldig solid kvartal hvor Telenor Norge går som en kule. Norge gjør det spesielt godt i mobilmarkedet, lanserer 5G, og inntektene for hver bruker er opp 4 prosent, sier analytikeren.

Kvartalspresentasjonen viste at Telenor Norge hadde fått 17.900 nye fiberkunder i kvartalet.

– Telenor har ligget bak store fiberspillere som Altibox lenge, men nå har de begynt å få sving på fiberutrullingen, fastslår Maaø.

Guider topplinjevekst

Telenors inntekter økte med nærmere fire milliarder kroner til 31,8 milliarder i kvartalet, sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

– Solid organisk vekst av abonnent- og trafikkinntekter på 1,8 prosent var godt over vår prognose på 0,5 prosent. Inntektene var to prosent høyere enn analytikernes forventninger, og Telenor viser styrke med positiv topplinjevekst. EBITDA var også opp rundt 2 prosent i kvartalet, sier han.

Telenor

(Mill. kr)4. kv./194. kv./18
Driftsinntekter31.73727.070
Driftsresultat6.2833.550
Resultat før skatt5.622332
Resultat etter skatt2.7091.544

Ifølge guidingen skal organisk vekst, abonnement og trafikkinntekter vokse med mellom 0 og 2 prosent i 2020. Maaø mener Telenor skiller seg ut i telekombransjen når de guider videre topplinjevekst.

– Telekomaktører har hatt veldig presset topplinje som har vært til dels synkende. Telenor skiller seg ut når de guider topplinjevekst. Samtidig kan man spørre seg hvorfor de guider mellom 0 og 2 prosent organisk vekst når de leverte 3 prosent i dette kvartalet.

– Jeg tror de har valgt å være litt på den forsiktige siden. De har regulatoriske utfordringer i Pakistan og Bangladesh, slår Maaø fast.

Frykt for kostnader

For å få til topplinjeveksten er Telenor helt avhengig av å kutte kostnader. I 2019 kuttet telegiganten kostnadene med 0,8 prosent, mens kuttet i fjerde kvartal var massivt.

– Fjerde kvartal utmerket seg ved at Telenor reduserte kostnadene med 6 prosent. Halvparten av reduksjonen relaterer seg til regulatoriske kostnader knyttet til thailandske Dtac i fjor. Da ble Telenors konsesjon på Thailand kuttet og det er en tyveårsbølge.

Telenor guider driftskostnader på 15 prosent for 2020 og ville ikke å si noe mer om kostnadene da de fikk spørsmål fra salen under kvartalspresentasjonen.

– Markedet frykter at kostnadene kan bli høyere når Telenor bygger ut mye fiber for å erstatte kobbernettet, og under utrullingen av 5G i Norge og Finland. Så de vil ikke si så mye mer om det, sier Maaø.

telenor
sigve brekke
frank maaø
dnb markets
telekom
telekomaksjer
Nyheter
Telekom
Børs