Grameenphone setter av 1,1 milliarder i Bangladesh

Grameenphone betaler et beløp tilsvarende 1,1 milliarder kroner i depositum til myndighetene i Bangladesh.

BANGLADESH: Her fra Dhaka, hovedstaden i Bangladesh, der Telenor-logoen skimtes i bakgrunnen. Telenor eier 55,8 prosent av Grameenphone. Foto: NTB Scanpix
Telekom

Grameenphone har besluttet å betale 10 milliarder bangladeshiske taka, som tilsvarer omtrent 1,1 milliarder kroner, i depositum til Bangladesh Telecommunication Regulatory Commission (BTRC).

I en melding opplyses det at depositumet er relatert til den pågående uenigheten om «Information system audit» gjennomført av BTRC.

Depositumet betales kommende søndag, opplyses det.

Telenor eier 55,8 prosent i Grameenphone. Grameen Telecom eier 34,2 prosent.

Krav på 13,3 milliarder

Telenor har i senere tid opplevd økte vanskeligheter med myndighetene i Bangladesh. BTRC har gjennomgått Grameenphones drift fra starten i 1997 til 2014 og siden fremsatt betydelige finansielle krav mot Grameenphone.

Pr. 31. desember 2019 beløp disse kravene seg til totalt 13,3 milliarder kroner, opplyste Telenor i sin rapport for fjerde kvartal 2019.

8,9 av milliardene BTRC krever, gjelder krav som både Telenor og Grameenphone anser som grunnløse.

BTRC har også stilt krav om 4,4 milliarder kroner knyttet til en sak som ifølge Telenor allerede er løst med skattemyndighetene i Bangladesh.

Telekommyndighetene har også innført flere restriksjoner for Grameenphone, som ventes å ha større effekt for selskapets drift. I Telenors fjerdekvartalsrapport heter det også Bangladeshi Bank vil hindre Grameenphone i å betale ytterligere utbytter til Telenor.

grameenphone
telenor
Nyheter
Telekom
Børs