Milliardtap, men lederlønningene er fredet

På tross av milliardtap i Ice Group over flere år, fikk toppsjef Eivind Helgaker et kraftig lønnshopp, til 5,4 millioner kroner, i 2019.

ICE, ICE BABY: Eivind Helgaker, adm. direktør i Ice Group, fikk vaniljemyk lønnsøkning selv om årsresultatet lugget, igjen. Foto: Ice.net
Telekom

Ice Group, som ble børsnotert på Oslo Axess i 2019, fortsetter med røde tall på bunnlinjen. Telekomselskapet fikk et nettoresultat på minus 1,1 milliarder kroner i 2019 – en forbedring på 100 millioner fra året før. Det går frem av Ice Group sin årsrapport for 2019, som ble lagt frem torsdag.

Fet bonusfest

Selskapet som har tapt milliarder over flere år, fortsetter å brenne penger som utfordrer i telekomsektoren, og er fremdeles ikke fullfinansiert for å bygge ut et fullverdig 5G-ready nett. Likevel er lederlønningene fredet.

Toppsjef Eivind Helgaker økte lønnen sin med generøse én million kroner, til 5,4 millioner i 2019. Innbakt i lønnen er en bonus på 1,9 millioner. I tillegg mottok han opsjoner verdt over en halv million.

Finansdirektør Henning Karlsrud hadde imidlertid høyere lønn enn toppsjefen tilbake i 2018, da han oppnådde en langt høyere bonus enn Helgaker. I fjor måtte finansdirektøren derimot se seg slått av toppsjefen, selv om Karlsrud også oppnådde en høyere bonus i 2019. Lønnen til finansdirektøren økte totalt med 200.000 kroner til en total kompensasjon på 4,7 millioner i fjor. Opsjonen var på beskjedne 50.000 kroner.

Covid-19

Til tross for milliardtap, åpner årsrapporten likevel med lovord om at «2019 var et år med store prestasjoner for Ice Group!» Blant høydepunkter nevner selskapet at de utvidet kundebasen betydelig og ble tildelt lisenser for frekvensene 700 og 2.100 MHz. Inntektene i Ice økte i 2019, fra 1,7 til 1,9 milliarder kroner. I 2020 kan derimot inntjeningsveksten bli noe dempet av coronapandemien.

I en coronaoppdatering oppgir selskapet at salget av smarttelefonabonnement ble negativt påvirket i mars av covid-19-utbruddet og restriksjonene i Norge. 

Ice har likevel fått en økning i digitalt salg siden starten av virusutbruddet og vil møte etterspørselen med investeringer i kanalen i løpet av andre kvartal. «De dramatiske endringene i brukeratferd» etter virusutbruddet har, ifølge selskapet, ikke påvirket nettverksstabiliteten.

telekom
ice