DNB Markets sier kjøp før ICE-rapport: «Det er risiko i aksjen»

DNB Markets vurderer ICE Group før deres kvartalstall førstkommende tirsdag.

NYE TALL: Neste uke fra ICE Group. Her adm. dir. Eivind Helgaker. Foto: Ivan Kverme
Telekom

DNB Markets har kjøpsanbefaling og kursmål på 23 kroner. ICE-aksjen er nøytral etter en drøy fotballkamps (90 minutter) handel på Oslo Børs til 15,30 kroner. Aksjen er ned 21,94 prosent etter nyttår. Tirsdag kommer telekomsselskapet med rapporten for andre kvartal.

ICE Group har guidet at det vil være break-even på EBITDA i andre halvår. DNB Markets tror dette kan være nådd i andre kvartal utfra meglerhusets estimater. Meglerhuset vil først og fremst se på hva selskapet legger frem av finansieringsplaner fremover.

«Selskapet er i en oppbyggingsfase og slik vi ser det innebærer dagens kontantbeholdning at de innen de neste to månedene vil måtte ha på plass ytterligere finansiering. En slik løsning vil kunne bety innhenting av ny egenkapital eller opptak av ny gjeld, eller en kombinasjon av begge», skriver DNB Markets i en analyserapport og fortsetter:

«Denne situasjonen betyr at det er risiko i aksjen, men gitt selskapets markedsposisjon og positive utsikter venter vi at en løsning vil komme på plass».

Selskapet hadde et negativt resultat etter skatt på 420 millioner kroner i første kvartal, mot minus 276 millioner kroner i fjor.

Ice Group

(Mill. kr)1. kv./201. kv./19
Driftsinntekter491457
Driftsresultat-117-148
Resultat før skatt-420-276
Resultat etter skatt-420-276

».

dnb markets
ice group
ice
Nyheter
Telekom
Børs
Aksjeanalyse