DNB Markets om Ice-aksjen: – En større emisjon ville vært en lettelse på kursen

Analytiker Frank Maaø i DNB Markets tror aksjekursen i Ice kunne mangedoblet seg, dersom selskapet hadde finansieringen i orden.

FØLGER MED: DNB-analytiker Frank Maaø tror eierne kan sitte på nøkkelen for å få opp aksjekursen i Ice. –Det er opp til eierne å foreta avveiningen mellom utvanning og den oppsiden en fullfinansiering kan utløse, sier han. Foto: DNB
Telekom

Selv om norges største meglerhus hadde håpet at Ice hadde rukket å ferdigstille en finansieringsplan til fremleggelsen av andrekvartalstallene i forrige uke, fremhever det også at selskapet fortsatt jobber med å få på plass en løsning.

– Ice jobbet med en refinansiering av mezzaninlånene sine da pandemien satte en stopper for den prosessen i mars, sier analytiker Frank Maaø i DNB Markets.

Men nå tror han at det kan se lysere ut for å få refinansiert disse lånene:

– Nå er dette markedet sannsynligvis åpent igjen.

– Hva kan selskapet gjøre?

– Et aksjonærlån kan være et annet alternativ for å bygge en bro frem til det er naturlig å refinansiere senior-obligasjonene en gang til vinteren, sier Maaø, og fortsetter:

– Jeg mener likevel at et børsnotert selskap som Ice bør ha en mindre strukket balanse og at en større emisjon ville vært en lettelse på kursen.

Kort rullebane

Ifølge analytikeren reflekterer aksjekursen en betydelig usikkerhet rundt finansieringen, som har seget nedover i år, med et fall på 29 prosent siden nyttår.

Til sammenligning er Ice` konkurrenter Telenor og Telia ned henholdsvis 4 og 14,7 prosent i år, inklusivt utbytte.

– Men selskapet har en rekke finansieringsalternativer, hvor både egenkapital og ulike gjeldsinstrumenter nok er aktuelle, sier Maaø.

– Ice har vokst brukbart det siste året, selv om det gikk litt saktere nå i andre kvartal med Covid-19, fortsetter han.

Selskapet er etter Maaøs vurdering underkapitalisert og med en suboptimal gjeldsstruktur.

– Og etter vår vurdering har Ice en rullebane på litt mer enn to måneder med dagens finansiering, legger han til.

Konsernsjef Eivind Helgaker i Ice er derimot ikke like bekymret:

JUSTERER SIKTET; Konsernsjef Eivind Helgaker (t.h.) i Ice er ikke bekymret for finansieringen i konsernet, og mener det vil være ordnet i løpet av «en periode». Til venstre verdensmester i skiskyting, Johannes Thingnes Bø. Foto: Norges Skiskytterforbund

– Jeg er komfortabel med at vi skal få på plass og presentere en finansieringsløsning i kommende periode, sier han til Finansavisen.

– I hvilken periode?

– Det har vi ikke kommentert, sier han.

– Opp til eierne

På tross av usikkerheten som rår med finansiering har meglerhuset tro på at Ice-aksjen kan gå mangegangeren fra nå over de neste årene, men kun dersom finansieringen faller på plass. I tillegg trekker Maaø frem at selskapet også bør levere slik et tredjeoperatørselskap bør.

– Det er opp til eierne å foreta avveiningen mellom utvanning og den oppsiden en fullfinansiering kan utløse, sier han.

Samtidig trekker han frem at det ikke er noe nytt at selskapet har hatt penger frem til en gang i andre halvår i 2020, og at dette har vært kommunisert fra selskapet siden det gikk på børs for over et år siden. 

– I mellomtiden har selskapet fått fem års utsettelse på lisensbetalinger til staten med en likviditetseffekt på en halv milliard, noe som ikke var ventet, samt en langt mer gunstig regulering av markedet for kjøp av roamingtjenester, sier Maaø.

ice group
ice
frank maaø
dnb markets
telekom
Nyheter
Telekom
Børs