Start-up hentet 6,3 millioner kroner på 24 timer

Bredbåndsselskapet JetNett har hentet 6,3 millioner kroner på 24 timer på folkefinansieringsplattformen Folkeinvest.

LYNEMISJON: Subhan Malik Suleman Sheikh Petter Omdal og Mats Skogholt Amland står bak selskapet som vil utfordre telekomgigantene. Foto: JetNett
Telekom

– Vi valgte folkefinansiering fordi vi skal bygge et folkelig brand, og da er det fint å få folket med seg, sier Subhan Malik, adm. direktør og medgrunnlegger i JetNett. 

I emisjonen ble det lagt ut i overkant av 266.000 aksjer til 23,79 kroner pr. stykk. I alt har 193 folkeinvestorer tegnet seg. «Pre-money» var selskapet priset til 25 millioner kroner. 

I løpet av 24 timer var boken full. Malik mener selskapet nå har skaffet de pengene det trenger for å komme i gang. Ved behov vil selskapet også vurdere andre finansieringsalternativer.

– 6,3 millioner kroner på 24 timer er oppsiktsvekkende bra. Folkeinvest har ikke opplevd så stor interesse tidligere, kommenterer adm. direktør Øyvind Fries i Folkeinvest. 

Han legger til at den gjennomsnittlige folkefinansieringen i Europa ligger på 2,5 millioner kroner. 

Unge investorer

Ifølge statistikk fra Folkeinvest var det flest privatinvestorer i aldersgruppen 30-35, som i gjennomsnitt tegnet seg for i overkant av 15.000 hver. Aldersgruppen 55-60 år har tegnet seg for største beløp, her ligger gjennomsnittsligningen på 34.000 kroner.

De største tegningene er på mellom 400.000 og 500.000 kroner. 

– Vi har med både store investorer og mannen i gata, det gir et godt mangfold blant investorene som kan være med å bidra med ulike ting. At det ble fulltegnet så raskt, er også en indikasjon på at vi har priset selskapet riktig, sier Malik. 

Kjerneteamet i selskapet består av Malik og medgrunnleggerne Mats Skogholt Amland med bakgrunn fra Wilhelmsen Gruppen og Telenor, Suleman Sheikh med bakgrunn fra Aker BP og Petter Omdal som også driver kommunikasjonsbyrået Top of Mind i Bergen. 

Selskapet skal tilby trådløst bredbånd over mobilnettet, såkalt Fixed Wireless Access (FWA).

22.000 kunder om fem år

Telia, og Maliks tidligere arbeidsgiver Telenor lanserte FWA forsiktig i fjor sommer, og så langt har om lag 50.000 Telenor-kunder skaffet seg et slikt abonnement. For JetNett er første milepæl å nå 22.000 kunder i løpet av de neste fem årene. 

Med i overkant av 20.000 kunder i 2025 anslår selskapet, ifølge prospektet på Folkeinvest, at det vil omsette for 140 millioner kroner i året. 

Malik venter det vil skje en «disruptiv endring» innenfor deres marked nå som kobbernettet stenges ned og 5G-nettet skal rulles ut. 

I materialet selskapet har publisert på Folkeinvest trekkes flere nøkkelpersoner frem, deriblant Erik Foyn Villum i Alpha Corporate Finance som hvert år publiserer en analyse av det norske bredbåndsmarkedet i samarbeid med bransjebladet Telecom Revy. Villum er både investor og styreleder i selskapet. 

Ifølge årets rapport ventes det at norske bredbåndsutbyggere vil investere 10 milliarder kroner i år, men at det siden vil flate ut. Ifølge analysen er det om lag 100.000 husstander som har tegnet FWA-abonnement, og at det er ventet å øke til 300.000 i løpet av få år.

Nyheter
Telekom