Elon Musk tester Starlink-bredbåndsprosjektet i Storbritannia

Personer i Storbritannia kan nå teste satellitt-internettsystemet til Elon Musk – hvis de er villig til å betale for det.

SATELLITTER: Starlink vil bestå av flere tusen satellitter som vil kunne tilby internett over hele verden. Satellittene sendes i bane via en Falcon 9-rakett med plass til om lag 60 satellitter.  Foto: NTB
Telekom

Starlink, den ambisiøse bredbånd-satsingen til Elon Musks SpaceX som skal gi verdensomspennende internett via en rekke satellitter, har begynt å teste systemet i Europa etter å ha mottatt en lisens av Ofcom, en telekomregluator i Storbritannia.

Det skriver CNBC torsdag.

Testpersonene må imidlertid selv punge ut for å kunne koble til den futuristiske internett-leverandøren. Ifølge CNBC må personene betale SpaceX lag 5000 kroner for en satellittantenne med tilhørende kommunikasjonsutstyr, samt en månedlig sum på i overkant av 1000 kroner.

Starlink har utført mindre tester med personer som bor i ulendte strøk i USA og Canada siden oktober.

Romfartsselskapet SpaceX ble grunnlagt i 2002 av Elon Musk, verdens rikeste mann. I 2015 kunngjorde selskapet Starlink - et system av svært mange satellitter som skal tilby verdensomspennende internettilgang.

Ifølge selskapet er det ventet at det vil ha 1440 satellitter i bane rundt jorden innen utgangen av 2021.

40.000 satellitter

Selskapet har imidlertid mer langsiktige planer om å sende opp inntil 12.000 satellitter – og har søkt tillatelse for å sende opp ytterligere 30.000 , noe som har skapt irritasjon blant stjernekikkere og astronomer som frykter at stjernehimmelen vil bli forurenset av lysrefleksjoner fra tusenvis av satellitter. 

Ifølge SpaceX kan personer som prøver ut tjenesten forvente internetthastigheter på mellom 50 og 150 megabit per sekund (Mbps), mot gjennomsnittsfarten på 64 Mbps i Storbritannia.

starlink
elon musk
spacex
internett
Nyheter
Telekom
Børs