Mener militærkuppet i Myanmar er «business as usual»

Frank Maaø mener Myanmar er en nokså liten del av verdiene i Telenor, og at aksjen er billig etter kursfallene de seneste månedene. 

BULL PÅ TELENOR: Frank Maaø i DNB Markets mener Telenor er billig på Oslo Børs. Analytikeren ser muligheter for at aksjen kan gå 36 prosent etter et mindre kursfall under militærkuppet i Myanmar mandag.  Foto: DNB Markets
Telekom

Mandag ble det kjent at hæren har tatt over kontrollen i Myanmar. Militærkuppet har ført til at deler av Telenors   mobilnettverk i landet er nede.

Nyheten sendte Telenor-aksjen ned fra start da Oslo Børs åpnet. Ved 13.30-tiden var aksjen ned 1,5 prosent og ble handlet for 139,90 kroner. Det seneste året har aksjen falt 16 prosent.

Militæret i Myanmar har avsatt 24 ministere i forbindelse med kuppet, og skal ifølge Reuters også å gjort 11 utnevnelser. Landets folkevalgte leder Aung San Suu Kyi og flere regjeringsmedlemmer er pågrepet.

Hæren mener det nylige valget av Aung San Suu Kyi og Nasjonalligaen for demokrati bar preg av valgfusk, og uttaler at nye valg vil bli holdt innen ett år. Militærkuppet fordømmes internasjonalt av blant andre FN, USA, EU og den norske regjeringen.

36 prosents oppside

Frank Maaø i DNB Markets uttaler til Finansavisen at militærkupp i Asia stort sett betyr «business as usual» fra et rent forretnings- og aksjeståsted.

Analytikeren har en kjøpsanbefaling på Telenor-aksjen og kursmål 190 kroner. Etter den seneste tidens kursfall for telekomgiganten ser dermed Maaø en oppside på 36 prosent i aksjen.

– Vi mener støtten fra en attraktiv direkteavkastning og historisk sett lave multipler, rettferdiggjør en kjøpsanbefaling og kursmålet.

– Myanmar er en nokså liten del av verdiene i Telenor, rundt 10 kroner pr. aksje, nettopp på grunn av at den politiske risikoen er høy i landet, sier Maaø i DNB Markets.

«Business as usual»

– Selv om maktovertagelsen er en negativ faktor som bærer med seg flere risikoer, har historien vist at militærkupp i Asia stort sett betyr «business as usual».

Militæret har ifølge analytikeren vært en viktig premissgiver og maktfaktor i landet for åpningen av Myanmar for utenlandske investorer, og for Telenor siden selskapet gikk inn i 2013/14.

MOBILNETTET STENGT: Militæret har stengt Telenors mobil- og internett i Myanmar under statskuppet. Telenor har fått opp igjen deler av mobilnettverket, men kan ikke opplyse hvor mange som er rammet. Foto: Sven Christian Stenvaag

– Risikofaktorer kan være at uroen eskalerer og at handelen med utlandet rammes. Et eksempel er landbruksvarer til Kina, som er viktig for økonomien. Men det kan også bli et enda mer skjevt konkurransefelt i favør av Telenors militær-linkede konkurrent Mytel, sier Maaø.

Telenor bekymret

Telenor Group uttaler til Finansavisen at selskapet er svært bekymret for situasjonen i Myanmar. 

– Vår hovedprioritet er å sørge for at ansatte i Telenor Myanmar er trygge. Ansatte er på hjemmekontor og vi har hatt kontakt med alle, sier kommunikasjonssjef Hanne Knudsen i Telenor Group til Finansavisen.

UAVKLART: Kommunikasjonssjef Hanne Knudsen i Telenor Group. Foto: FOTO: Telenor

– Deler av mobilnettverket i Myanmar har vært nede og bildet er uavklart. Vi følger situasjonen tett og har løpende dialog med vårt team på bakken, legger Knudsen til.