– Synergiene kan være 3–5 kroner pr. Telenor-aksje

Frank Maaø mener Telenors diskusjoner med Axiata om sammenslåing av operasjonene i Malaysia blir et viktig steg for telekomgiganten i Asia.

TELENOR-OPPTUR: Analytiker Frank Maaø i DNB Markets.  Foto: DNB Markets
Telekom

 

DNB Markets-analytiker Frank Maaø er positiv til nyheten om at Telenor og Axiata har inntatt forhandlingsbordet igjen – og annonserte en potensiell sammenslåing av selskapenes mobilvirksomheter,  Digi og Celcom, i Malaysia.

– Jeg synes kursoppgangen i dag reflekterer de synergiene vi ser at kan komme som et resultat av en transaksjon, sier Maaø i DNB Markets til Finansavisen. 

I en mail til kunder torsdag morgen, like etter Telenors Malaysia-planer ble kjent, og før Oslo Børs åpnet, sendte DNB Markets-analytikeren en oppdatering hvor han anslo en kursoppgang for Telenor-aksjen på 2 prosent.

Telenor-aksjen har sjeldent så store kursutslag, men torsdag lå aksjen med en oppgang mellom 23,5 prosent gjennom hele dagen, og stengte opp 2 prosent på Oslo Børs.

3–5 kroner pr. aksje

Maaø mener det er stor sannsynlighet for at Telenor og Axiata kommer i mål med en sammenslåing av Malaysia-operasjonene denne gangen.

– Vi mener dette er et viktig steg for Telenor i Malaysia. Vi verdsetter Telenors andel i det malaysiske datterselskapet Digi til rundt 15 kroner pr. Telenor-aksje, og tror synergiene i transaksjonen kan være 3–5 kroner pr. aksje.

– I et bredere perspektiv betyr også dette at Telenor vil komme til å dekonsolidere sin virksomhet i Malaysia, og videreføre den som et tilknyttet selskap.

– Samtidig vet vi at det er betydelig politisk risiko og ESG-utfordringer i alle landene hvor Telenor er tilstede i Asia.

Endret strategi

Maaø trekker frem at det er litt ulikt Telenors kommuniserte strategi å gå inn i et nytt selskap med en lavere eierandel, enn selskapet opprinnelig hadde i Digi før en sammenslåing.

– Gitt Telenors historiske kontroll-eller-gå-ut-strategi, blir det interessant å se om selskapet nå kommer til å legge om kursen i retning av en gradvis tilbaketrekning fra disse markedene over de neste årene, trekker DNB-analytikeren frem.