<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tar 800 millioner i tap på Myanmar-salget

Telenors Myanmar-salg gir store tap.

Publisert 25. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
Pressekonferanse om Telenor og Vimpelcom. Sigve Brekke. Foto: Iván Kverme XN Ivan Kverme,Iván Kverme

Telenor har i dag gjennomført salget av Telenor Myanmar. 

I forbindelse med transaksjonen har Telenor mottatt 50 millioner dollar – rundt 450 millioner kroner. De resterende 55 millioner dollar skal gjøres opp i fem like store avdrag over de neste fem årene. 

Transaksjonen innebærer kun mindre endringer i egenkapitalen til Telenor Group. Imidlertid vil salget medføre at akkumulerte tap på rundt 800 millioner kroner knyttet til omregningsdifferenser tidligere innregnet som øvrige resultatelementer reklassifiseres til resultatregnskapet. 

– Sikkerhetssituasjonen er ekstrem og blir stadig verre, og vi må sørge for at måten vi forlater Myanmar på ikke øker sikkerhetsrisikoen for våre ansatte, sa Brekke da salget ble godkjent.

– Med få tilgjengelige alternativer, anser vi salget av Telenor Myanmar å være det mest realistiske alternativet for å holde våre ansatte trygge.

Salget har blitt fordømt av flere, deriblant Kirkens Nødhjelp.

– Folk i Myanmar er nå livredde for hva konsekvensene vil bli. Dersom sensitive persondata er solgt videre, kan Telenor sette folk sine liv i fare, sier Lisa Sivertsen, leder for politikk og kommunikasjon i Kirkens Nødhjelp.

Transaksjonen medfører en negativ kontantstrømeffekt på rundt 1,5 milliarder kroner da kontantbeholdningen i Telenor Myanmar bare delvis kompenseres av salgsvederlaget. Transaksjonen vil bli bokført i første kvartal. 

På grunn av den usikre situasjonen i Myanmar vil Telenor ikke bokføre den utsatte delen av betalingen i forbindelse med gjennomføringen av transaksjonen.