Rekordår for Aker Brygge-konsulenter

De to seneste årene har Arkwright Norway økt omsetningen rundt 30 prosent årlig.

REKORDÅR I FJOR: – Vi hadde flere hasteoppdrag enn tidligere i fjor. Typisk er det fra private equity at det kommer oppdrag som haster, sier partner Heidi G. Thaulow i Arkwright. Til venstre partner Erik Aa Engløkk, til høyre managing partner Lars Rimmereid. Foto: Anders Horntvedt
Tjenester

– Dem vi rekrutterer nå er virkelig eksepsjonelle talenter, så jeg hadde aldri fått jobb i denne bedriften i dag. Jeg har bare jobbet som konsulent, jeg, sier Lars Rimmereid (54), managing partner i Arkwright.

Fra universitetet har de helt rå karakterer, og i tillegg har de engasjert seg i viktige oppdrag på fritiden, som å redde barn i Afrika. Til alt overmål er de hyggelige. Man lurer jo på om de har noen svakheter i det hele tatt
Lars Rimmereid, Arkwright

– Dem vi rekrutterer nå, er de beste 5 prosentene, sier Rimmereid.

– Du må lete for å finne femmere i vitnemålene fra videregående hos kandidatene våre. Fra universitetet har de helt rå karakterer, og i tillegg har de engasjert seg i viktige oppdrag på fritiden, som å redde barn i Afrika. Til alt overmål er de hyggelige. Man lurer jo på om de har noen svakheter i det hele tatt, sier Rimmereid.

Oslo, Stockholm, Hamburg

Ett av mine første oppdrag var å drive en fransk ventilfabrikk på vegne av en private equity-kunde
Heidi G. Thaulow, Arkwright

To av Arkwright-gründerne var svenske, Erik Fällström og Håkan Gomér, mens nummer fire var tyskeren Bernd Wiskemann.

I dag er Arkwright Norway eid av rundt 15 partnere. Det samme er søsterbedriftene i Stockholm og Hamburg.

Selskapene samarbeider om kundeprosjekter, og de nyansatte har deler av opplæringen sin hos søsterselskapene. Juridisk er de imidlertid adskilte enheter.

Da mobiliserer vi på kort varsel
Heidi G. Thaulow, Arkwright

– Vi henter talenter med et sterkt kommersielt mindset. Da er det naturlig at de også jobber med denne typen kunder, sier Heidi G. Thaulow, partner i Arkwright.

– Man kommer borti mye forskjellig i denne bransjen. Ett av mine første oppdrag var å drive en fransk ventilfabrikk på vegne av en private equity-kunde, sier Thaulow.

Fabrikken er nå slått sammen med en annen og solgt videre.

Pressemelding og hastetelefon

De to seneste årene har Arkwright Norway økt omsetningen rundt 30 prosent årlig.

– 2018 var et veldig godt år. Vi jobbet på mange store, internasjonale prosjekter, sier Lars Rimmereid.

ARKWRIGHT NORWAY-SJEF: Lars Rimmereid lurer på om enkelte av de nyansatte har noen svakheter i det hele tatt. Foto: Anders Horntvedt

– Vi hadde også flere hasteoppdrag enn tidligere. Typisk er det fra private equity at det kommer oppdrag som haster, sier Thaulow.

– Av og til kommer det en pressemelding fra et børsnotert selskap, fulgt opp av en telefon fra selskapet et kvarter senere. Da mobiliserer vi på kort varsel og stiller opp med kompetansen vår, legger hun til.

– Hva hjelper dere kundene med når det haster så fælt?

– Et typisk eksempel er oppkjøpssituasjoner, svarer Rimmereid.

– Som oftest er dette strukturerte prosesser der budgiverne har korte budfrister. I tillegg må de forholde seg til et begrenset tidsvindu for å vurdere selskapet som er til salgs. Det er krevende prosesser som medfører betydelig ressursinnsats både fra kjøpende part og rådgiverne deres, legger han til.

– Hvordan ser 2019 ut så langt?

– Ikke så bra som 2018, men det er mer fordi 2018 var eksepsjonelt bra enn fordi 2019 er dårlig. Det blir antageligvis vårt nest beste år noen gang, svarer Rimmereid.

I løpet av et år har selskapet rundt 40 betalende bedriftskunder. Av dem står 10 prosent for rundt 60 prosent av omsetningen.

– Beinhard konkurranse

– 70 prosent av omsetningen kommer fra allerede eksisterende kunder eller anbefalinger fra tidligere kunder. Konkurransen i konsulentmarkedet er beinhard. BCG, McKinsey og Bain ønsker alle å holde på kundene, så for å komme inn må vi dels jobbe med klientrelasjoner over mange år og dels vise oss fra vårt beste hver dag.

Hettegensere tillatt: Arkwright X

Arkwright X er konsulentselskapets egen inkubator for gründere. Selskapene holder til i Arkwrights lokaler, men i en egen fløy.

Her er dresskoden mer avslappet enn den formelle stilen i selve Arkwright: Hettegensere og joggesko er tillatt.

For tiden har fire gründerselskaper plass i kontormiljøet:

* Enin, som overvåker sosiale medier for banker.

* Imerso, som gjør det lettere å overvåke fremdriften i byggeprosjekter.

* Unloc, som skal gjøre nøkler overflødige.

* Adline, som er et AI-verktøy for annonsører.

Gründerbedriftene Spacemaker og Vilect er blitt modne nok til at de har flyttet ut fra Arkwright X, mens Simulation Finance flyttet ut uten at vekstambisjonene ble oppfylt.

Arkwright X ble lansert i 2017. Avtalen med gründerselskapene går ut på at de får billig kontorplass og hjelp fra Arkwright.

I tillegg investerer konsulentselskapet i en eierposisjon i selskapet, som regel 5-10 prosent.

– Når vi satser på selskapene og tar en eierpost, betyr det at vi tror på selskapene kommersielt, sier Rimmereid.

– Læring er hovedintensjonen med Arkwright X. Innovasjon skjer ofte i små virksomheter, og nærkontakt med gründermiljøet hjelper oss i å ligge helt i front, sier Lars Rimmereid.

– Arkwright X er også en talentmagnet. Etterspørselen etter å jobbe med gründerne våre er ekstremt stor, sier Heidi G. Thaulow, partner i Arkwright.

– Før var andre konsulentselskaper vår viktigste konkurrent om talenter, nå er det startups. Nå som vi har Arkwright X, kan talentene våre jobbe i et gründermiljø og samtidig tjene bra, sier hun.

Arkwright Norway

(Mill. kr)20182017
Driftsinntekter138,7108,4
Driftsresultat33,420,1
Resultat før skatt33,420,3
Årsresultat25,715,5
Eiere: Anders Kvåle, Eirik Hvidsten Rommetveit, Lars Rimmereid, Heidi Gjersø Thaulow og Joachim Prøsch Johnsen (11,3 % hver), andre (43,7 %).
 
mckinsey
bcg
konsulenter
konsulentindustrien
aker brygge
startsidenpromo
arkwright
Nyheter
Tjenester
Arbeidsliv