Skype-psykologer prises til 40 millioner

Lifekeys tilbyr online psykologhjelp. De har fått avtale med Tryg og Gjensidige, og nå skal de hente 15 millioner til Europa-ekspansjon.

LAVTERSKELS FØRSTELINJETILBUD: – Tyngre tilfeller og klienter som har alvorlige psykiske plager blir henvist videre, sier Gudmundur Ebenezer i Lifekeys.  Foto: Anders Horntvedt
Tjenester

BERGEN: – Psykiske problemer er den største helseplagen i den vestlige verden. Det er et problem som rammer stadig flere, og som påfører samfunnet stadig større kostnader. Dette er ikke bare min påstand, det er fakta ingen egentlig bestrider, sier Gudmundur Ebenezer (38), daglig leder i Lifekeys.

Han er islending, tidligere diplomat, utdannet både jurist og psykolog, og kom til Norge i 2010. Før han startet selskapet Lifekeys jobbet han som psykolog i flere år.

Lifekeys satser på å forbedre verdens psykiske helsetilstand, ett tilfelle av gangen. Det gjør de ved å snakke med klientene over nett.

Målet er å bli Europas ledende psykologtjeneste på nett
Gudmundur Ebenezer, Lifekeys

Formidler 24 psykologer

– Det kan være like effektivt å hjelpe folk over nett som å møte dem ansikt til ansikt. Fordelen er at man reduserer kostnadene og dermed når ut til flere. Man senker også terskelen for at folk skal ta kontakt, sier Ebenezer.

SKYPE-PSYKOLOGENE: Slik markedsfører Lifekeys seg. Foto: Lifekeys

Bedriften har avtale med 24 psykologer i Danmark og Norge som snakker med klientene fra sin arbeidsplass eller hjemmekontor.

Utgangspunktet er at kunden kan kontakte Lifekeys og få snakke med en psykolog over nett. 

– Vi samarbeider med bedrifter og organisasjoner hvor ansatte og medlemmer kan få tilgang til psykologtjenester, sier Ebenezer.

Private personer kan også få hjelp for 1.050 kroner pr. time. Det er uten henvisning fra lege.

Til sammenligning er egenandelen på 351 kroner når man snakker med psykolog etter å ha fått henvisning fra fastlegen.

Hos Volvat i Oslo, som også tilbyr videokonsultasjon, koster en time 1.550 kroner, uansett om klienten møter psykologen over nett eller ansikt til ansikt.

Lifekeys opererer utenfor det offentlige helsevesenet på kommersiell basis, og mottar derfor ingen form for statsstøtte.

– Vi driver en lavterskel førstelinjetjeneste for klienter som ønsker og trenger å snakke med en psykolog. Tyngre tilfeller og klienter som har alvorlige psykiske plager blir henvist videre, sier Ebenezer.

– Taper milliarder av kroner

Viktigere enn salg av enkelttimer er imidlertid gruppesamtaler og avtaler med to forsikringsselskaper.

Er du over 16 år og har barneforsikring hos Gjensidige, får du fem videosamtaler med Lifekeys-psykologen.

Tryg tilbyr tilgang til Lifekeys-psykologene gjennom en ordning som er rettet mot bedrifter. Salgsargumentet overfor bedriftene er reduserte kostnader og produktivitetstap knyttet til sykefravær.

– I løpet av livet opplever halvparten av befolkningen psykiske problemer. Næringslivet taper årlig milliarder av kroner som følge av psykiske problemer, enten de ansatte er borte fra jobb eller på jobb uten å få gjort det de skal, sier Ebenezer.

Så langt er bedriften blitt drevet på sparebluss. Ebenezer har satset penger fra egen lomme, i tillegg til 1 million kroner i gevinst da Lifekeys vant gründerkonkurransen Angel Challenge våren 2017.

De har også mottatt 600.000 kroner i støtte fra Innovasjon Norge.

Ebenezer og fire andre ansatte jobber med salg, markedsføring og teknisk utvikling fra et leid, felles kontorlandskap sammen med andre gründerbedrifter i Media City Bergen.

Tanken er å utvide tilbudet til klienter i flere land enn Norge og Danmark.

– Vi skal hente 1,5 millioner euro til en verdsettelse av Lifekeys på 4 millioner euro før ny egenkapital kommer inn. Planen er å finne profesjonelle, nordiske investorer, sier Ebenezer.

Kapitalinnhentingen starter nå i disse dager, og gründeren regner med å bruke frem til nyttår med å få pengene på plass. Han skal blant annet delta på konferanser og møte potensielle investorer én til én.

Vil lede an i Europa

– Hvor store kan dere bli?

– Målet er å bli Europas ledende psykologtjeneste på nett. Jeg er helt sikker på at etterspørselen etter dette tilbudet vil øke, men det tar litt tid før det modner. Alle bestilte ikke bøker på nett fra første dag heller, men etterhvert har de fleste skjønt at det er smart, sier han.

Den største konkurrenten er svenske Kry. Sommeren 2018 hentet Kry 53 millioner euro fra investorer til en verdsettelse på over en milliard svenske kroner, ifølge Dagens Industri.

Blant investorene var Index Ventures, Accel, Creandum og Project A.

Kry tilbyr hovedsakelig legetjenester på nett, men har også begynt å tilby psykologtjenester.

Også Aller Gruppen har meldt seg på i konkurransen med tjenesten Confrere.

– Dette blir som Davids kamp mot Goliat. Skal vi klare konkurransen, må vi være best på vårt felt, som er psykologhjelp. Vi har oppnådd imponerende resultater til nå, og mulighetene er store hvis vi gjør ting riktig og får med oss de riktige folkene, sier han.

Lifekeys

(Mill. kr)
Driftsinntekter
2018
1,3
2017
0,0
Driftsresultat−0,4−0,4
Resultat før skatt−0,4−0,4
Årsresultat−0,4−0,4
Eiere: Gründerne Gudmundur Ebenezer, Erik Hellestøl og Pierre Aclement.
psykolog
bergen
island
lifekeys
kry
startsidenpromo
Nyheter
Tjenester