Kai Møller startet Auksjonen.no med null. Nå selger selskapet biler og utstyr for én milliard

Auksjonen.no er gått fra null til 135 millioner kroner i omsetning på åtte år. Bare i fjor tok eierne ut 20 millioner kroner i utbytte.

HAR BETALT 42 MILLIONER I UTBYTTE: – Det er fint å se at arbeidet gir uttelling, men vi har fortsatt mye ugjort, sier Kai Møller, daglig leder i Auksjonen.no. Bedriften har hovedkontor på Sem utenfor Tønsberg. Foto: Anders Horntvedt
Tjenester

TØNSBERG: – Hardt arbeid og lange dager, og så prøver man samtidig å ha det litt gøy sammen med dyktige kolleger. Det er ikke så mange andre hemmeligheter enn det, sier Kai Møller (45), daglig leder i Auksjonen.no.

Forretningsideen er auksjonssalg over nett for bedrifter, privatpersoner og det offentlige.

Så langt i år har vi hatt oppunder 20.000 salg. Det begynner å bli mange
Kai Møller, daglig leder og medeier i Auksjonen.no

Hans Petter Bjarøy (58) er den største eieren i Auksjonen.no. Han har drevet med tradisjonelt auksjonssalg siden 1987, og han har vært største eier i selskapet siden starten i 2011.

De seneste årene har Auksjonen.no utviklet seg til å bli både en vekstmotor og en utbytterakett.

Selskapet har hatt mellom 17 og 64 prosents årlig omsetningsvekst, og har gått fra 24 ansatte i 2016 til 47 ansatte nå.

I tillegg til veksten har selskapet betalt klekkelige utbytter. I 2018 tok eierne ut 20 millioner kroner, og siden starten har selskapet utbetalt 42,4 millioner kroner til eierne.

Auksjonen.no

(Mill. kr)20182017
Driftsinntekter135,6112,2
Driftsresultat17,714,7
Resultat før skatt17,814,9
Årsresultat13,711,2

Eiere: Hans Petter Bjarøy m. fam. (82,5%), Kai Møller (15%), Georg Lund (2,5%).

128.000 brukere

I år ligger selskapet an til å selge varer i kommisjon og på fullmakt for rundt én milliard kroner.

– Det er fint å se at arbeidet gir uttelling, men vi har fortsatt mye ugjort, sier Møller.

Han sitter selv på 15 prosent av aksjene i selskapet.

I 2018 ble det solgt 20.500 varer gjennom auksjoner på nettsiden. Bedriften tok imot rundt 446.000 bud, og over 128.000 registrerte brukere hadde registrert seg på Auksjonen.no.

Alt som selges blir annonsert på Finn.no, men interesserte kjøpere må gå inn på auksjonen.no for å legge inn bud.

Selskapet har spesialisert seg på salg for næringslivet, private, objekter for banker og finansieringsselskaper, samt avhending av konkursbo.

SELGER FOR ÉN MILLIARD: Auksjonen-sjef Kai Møller har tatt selskapet fra null til tisifret. Foto: Anders Horntvedt

– Så langt i år har vi hatt oppunder 20.000 salg. Det begynner å bli mange. Dessuten utløser et salg mer arbeid enn man umiddelbart skulle tro. Det kreves mye dokumentasjon for å gjennomføre et salg, sier Møller.

Øker 20 prosent i år

Bjarøys holdingselskap Bjarøy Gruppen har en egenkapital på 147 millioner kroner, men den verdijusterte egenkapitalen er trolig langt høyere.

INVESTOR: Hans Petter Bjarøy. Foto: Bjarøy Gruppen

I tillegg til Auksjonen.no eier han rundt 15 eiendomsselskaper i Tønsberg-distriktet.

Bjarøy har siden 1980-tallet bistått banker, finansieringsselskaper og konkursbo med sikring og realisering av verdier. I dag har han store investeringer i eiendom og salg av eiendom.

Ved Sem utenfor Tønsberg har bedriften 16.000 kvadratmeter lagerflate, og den har lokasjoner i Oslo, Kristiansand og Bergen. I 2019 ligger den reelle omsetningen an til å øke med 20 prosent sammenlignet med fjoråret.

– Økningen skyldes at vi trekker til oss flere kunder og at vi gjennomfører flere salg. Resultatnivået kommer til å bli omtrent som i 2018, sier Møller.

På papiret ligger omsetningen an til å øke enda kraftigere på grunn av overgang fra fullmakts- til kommisjonssalg, legger han til.

I april i år overtok Auksjonen.no konkurrenten Oslo Bilauksjon.

– Hvordan har overtagelsen utviklet seg?

– Vi jobber med å snu den butikken, men det er ikke gjort i en håndvending. Vi jobber med å få ett auksjonssystem i stedet for to, og det kommer vi til å få stordriftsfordeler av, sier Møller.

auksjon
auksjonen.no
tønsberg
vestfold
hans petter bjarøy
bjarøy gruppen
Nyheter
Tjenester
Bil