Karantenetid er ryddetid

Coronakrisen gir økt ryddelyst på hjemmekontorer rundt om i landet. Avfallsselskapet iSekk melder om høy aktivitet.

NOK Å GJØRE: De gule sekkene fra iSekk er et stadig vanligere syn i Oslos gater og villaveier idet coronakrisen brer om seg. På bildet er Rasmus Seth i ferd med å hente et lass. Foto: Jørgen Hyvang

Det er ikke alle bedrifter som opplever permitteringer og krisetilstand mens virusfrykten sveiper over landet. Hos avfallsselskapet iSekk er det full drift – og vel så det.

– Merker dere større pågang nå som flere må holde seg hjemme?

– Ja, det vil jeg absolutt si. Vi har satt opp en tjeneste der vi leverer sekker hjem til folk, for å hjelpe de som eventuelt er satt i karantene og tvinner tommeltotter, sier daglig leder Haakon Irgens, før han umiddelbart modererer seg:

– Det var kanskje litt flåsete sagt, men det er et faktum at mange oppholder seg hjemme nå og ser en anledning til å rydde i boder og garasjer.

iSekk

  • Henter avfall for bedrifter og privatpersoner i og rundt Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Drammen.
  • Kjent for sine gule glassfibersekker, men tilbyr også containere.
  • Eies 100 prosent av Norsk Gjenvinning.

Stengte gjenvinningsstasjoner

Flere steder i landet er muligheten for å levere avfall til gjenvinningsstasjoner nå begrenset eller stengt. I Oslo har det vært full stans fra onsdag 18. mars – foreløpig til og med 29. mars.

Det er gull verdt for selskaper som iSekk.

– Ved å bruke sekkene våre kan man holde seg hjemme, uten kontakt med sjåføren som henter. Vi har fått flere henvendelser fra kunder som lurer på om vi fortsatt holder åpent, og det gjør vi i aller høyeste grad. Gjenvinning er en samfunnskritisk oppgave, sier Irgens.

– Tror du mange skofter unna arbeid der hjemme?

– Haha, skal du ha meg til å si noe om det? Det spørsmålet får du stille noen andre. Vi har alle arbeidstider å forholde oss til, men når arbeidsdagen er ferdig kan det jo være mange som vil rydde i hagen.

SOLGTE SEG UT: Daglig leder Haakon Irgens (t.v.) og Arve Jansen er to av gründerne bak iSekk, som nå eies 100 prosent av Norsk Gjenvinning. Foto: Jørgen Hyvang

Selv styrer Irgens bedriften fra sitt hjem i Bærum.

– Business as usual er det jo ikke, for det er ingen på kontoret.

Pengemaskin

iSekk har evnet å tjene penger også uten en verdensomspennende pandemi. Driftsresultatet har vært nærmest lineært økende de seneste årene, fra 5,8 millioner kroner i 2014 til 26,3 millioner i 2018, som er siste offentlig kjente regnskapsår.

Med en omsetning på 107,3 millioner, ble driftsmarginen meget solide 24,5 prosent.

Norsk Gjenvinning kjøpte 55 prosent av iSekk i 2013, og så de resterende aksjene i 2018.

Irgens var selv med på å etablere selskapet i 2008. Han vil ikke kommentere fjorårstallene.