Leverte supervekst - kjøpes av dansker

Mari Ann Vassgård startet med to tomme hender i 2013. Nå blir hennes Amesto Consulting kjøpt opp av dansk private equity. 

TREDOBLING PÅ KORT TID: – Veksten kommer av at vi har levert godt til kundene. Vi har har hatt langsiktige samarbeid, med god og stabil kvalitet over tid, sier Mari Ann Vassgård, daglig leder i Amesto Consulting. Foto: Amesto Consulting
Tjenester

– Sammenslåingen er veldig spennende for oss. Det åpner nye vekstmuligheter i markedet og sikrer et bredere tilbud til den norske kundebasen, sier Mari Ann Vassgård, daglig leder og én av to gründere i Amesto Consulting.

Familieeide Amesto lever av å effektivisere og forenkle forretningsdriften hos sine bedriftskunder, og Amesto Consulting er konsernets konsulent-arm.

Datterselskapet lever av å formidle rett hode til rett kunde, og har 8.000 personer i nettverket sitt.

«Vi går aldri tom for dyktige konsulenter innen prosjektledelse, rådgivning eller IT», reklamerer selskapet.

Kolleger i bemanning

Denne uken fikk danske ProData Consult og eierne av Amesto Consulting på plass de siste formalitetene i en avtale som sikrer at Amesto Consulting blir kjøpt av Prodata Consult.

Amesto Consulting ble startet av Mari Ann Vassgård og Sindre Sandaker i 2013, da under navnet House of Consulting.

GRÜNDERDUO: Mari Ann Vassgård og Sindre Sandaker. Foto: Amesto Consulting

Åtte år tidligere hadde de to startet å jobbe sammen i 2005 i bemanningsselskapet Xtra personell, som nå heter Centric. 

I 2014 kom bedriften inn i Amesto Consulting. Amesto er del av Spabogruppen, som eies av familien Spandow. Familiens formue er verdsatt til 1,9 milliarder kroner av Kapital.

Amesto har hatt 50,1 prosent av aksjene, mens gründerne har eiet det resterende.

Gründerne startet med to tomme hender, og de seneste årene har de levert kraftig vekst: Fra 2017 til 2019 ble omsetningen nesten tredoblet, mens resultatmarginen de seneste årene har ligget i området mellom 2 og 4 prosent.

Amesto Consulting

(Mill. kr)20192018
Driftsinntekter112,188,3
Driftsresultat4,42,7
Resultat før skatt4,52,7
Årsresultat3,52,1

Eiere før transaksjonen: Amesto Solutions Invest (50,1 %), Mari Ann Vassgård (36,2 %), Sindre Sandaker (13,7 %).

– Veksten kommer av at vi har levert godt til kundene. Vi har har hatt langsiktige samarbeid, med god og stabil kvalitet over tid, sier Vassgård.

Hun nevner sparebankkonsernet Eika-gruppen, børsnoterte Ice Communication og statlige Sykehusinnkjøp som de tre største kundene.

I januar skrev Finansavisen at Amesto skulle samarbeide med gründerselskapet TimeToRiot om å levere en slags Tinder for konsulenter.

– Tiden i Amesto har vært fantastisk, og vi har tatt selskapet til et helt nytt nivå. Nå er vi klare til å ta fatt på den neste epoken sammen med ProData Consult, sier Vassgård.

Dansker satser i Sverige og Norge

ProData-konsernet omsatte for 1,5 milliarder norske kroner i fjor, og er eiet av danske Polaris Private Equity.

Offentliggjøringen av oppkjøpet kommer bare et par måneder etter at ProData Consult Group kjøpte Sourcing Network, som har base i Sverige.

Agner N. Mark, styreleder i ProData Consult Group, gir uttrykk for at konsernet har tatt fatt på en nordeuropeisk ekspansjonsstrategi. 

Fremgangsmåten er organisk vekst støttet av oppkjøp av veldrevne konsulentselskaper i lokale markeder.

– Vi er glade for å kunne offentliggjøre dette oppkjøpet, på tross av de utfordrende tidene vi befinner oss i, uttaler han i en pressemelding.

Partene vil ikke si noe om transaksjonsbeløpet, men basert på resultatene og prising av IT-konsulentselskapet på Oslo Børs, ligger den trolig mellom 80 og 10 millioner kroner.

Oppgjøret skjer primært ved kontanter, men Vassgård og Sandaker blir også sittende med aksjer i ProData Consult. Amesto-konsernet selger seg imidlertid helt ut. 

Vassgård går inn i rollen som daglig leder for ProData Consult i Norge, mens ledelsen og de ansatte i Amesto Consulting blir en integrert del av den nye enheten.

Mari Ann Vassgård
amesto
Amesto Consulting
Sindre Sandaker
ProData Consult
Spabogruppen
Arild Spandow
Eika-gruppen
Nyheter
Tjenester
Digital