Kraftig resultatnedgang for Sector Alarm

Alarm- og sikkerhetsselskapet Sector Alarm ble tynget av høye ekspansjonskostnader i fjor, og driftsresultatet stupte med over 500 millioner kroner.

NY EIER: Det ble et svakere resultat for Sector Alarm i 2019, men etter salget til KKR ble det likevel litt å juble over for majoritetseier og adm. direktør Jørgen Dahl. Foto: Jørgen Hyvang
Tjenester

– 2019 var et innholdsrikt år, med gode underliggende resultater, fortsatt ekspansjon og en ny god partner i KKR, sier finansdirektør i Sector Alarm, Bjørnar Bukholm.

Sector Alarms omsetning steg fra 2.285 millioner kroner til 2.448 millioner i fjor, men betydelig høyere kostnader halverte driftsresultatet fra året før.

– Hva skyldes de høye kostnadene?

– Kostnadene er knyttet til ekspansjon i Spania, Frankrike og Finland, kombinert med økte finansieringskostnader og en rekke engangskostnader, sier Bukholm.

Driftsresultatet endte på 513 millioner kroner, mot 1.028 millioner kroner i 2018. Mens resultatet før skatt var på minus 108 millioner kroner, ble årsresultatet løftet i pluss på grunn av en stor papirgevinst for salget av Avarn til Nokas i april 2019.

Skal vokse videre

Sector Alarm har hatt god vekst og drift gjennom 25 år.

– Hvordan ser markedet ut videre?

– Vi er positive til markedsutviklingen og har stor tro på fortsatt vekst både i Norge og internasjonalt. Sector Alarm investerer derfor for videre vekst, og er nå til stede i seks europeiske land, sier Bukholm.

Selskapet har et mål om å nå én million kunder i løpet av 2020.

– Målet om én million kunder er et langsiktig mål som skal nås gjennom vekst i eksisterende markeder og ytterligere ekspansjon i Europa, sier han.

– Hvordan er effektene av pandemien for dere?

– Da Norge og Europa «stengte» fra midten av mars, merket vi at aktivitetsnivået ble lavere, men dette har nå normalisert seg. Samtidig har tjenesten vi leverer til våre kunder, vært upåvirket gjennom hele denne perioden, sier Bukholm.

Heftig bot

I fjor avdekket Konkurransetilsynet markedsmessig samarbeid mellom Verisure og Sector Alarm.

Det viste seg at kundene kan ha betalt mer enn de burde som følge av et ulovlig prissamarbeid.

Dette resulterte i at Sector Alarm måtte vedta en bot på 425 millioner kroner.

Solgte 30 prosent

I fjor kjøpte det internasjonale oppkjøpsfondet KKR 30 prosent av aksjene i Sector Alarm. Finansavisen har tidligere skrevet at transaksjonen ble gjennomført til en prising på 10 milliarder kroner, inkludert gjeld.

– Hvordan har det vært å få inn KKR på eiersiden?

– Det har vært veldig positivt. Med KKR på laget har vi helt klart fått inn ny kunnskap og erfaring som vil bidra til å utvikle selskapet videre, sier Bukholm.

«KKR vil tilføre en unik økonomisk og industriell kompetanse, som vil utfylle vår eksisterende kompetanse og forbedre vår innovasjon, produkt- og serviceutvikling til glede for våre kunder og medarbeidere», skrev adm. direktør Jørgen Dahl i en pressemelding etter salget til KKR i fjor.

Norges 44. rikeste

Salget har gitt Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl en meget pen kontantbeholdning. Ifølge kilder Finansavisen var i kontakt med i mai, sitter Dahl med en kontantbeholdning på 2 milliarder kroner.

I Kapitals årlige kåring av Norges rikeste ble Jørgen Dahl ført opp med en formue på 5 milliarder kroner – opp fra 3,65 milliarder i 2018.

I mai kjøpte Dahl Norges dyreste bolig på Bygdøy for 230 millioner kroner. Gigantvillaen skal ha kostet 120 millioner kroner å oppføre i sin tid.

Sector Alarm

  • Alarm- og sikkerhetsselskap som ble etablert i Trondheim i 1995 av Jørgen Dahl.
  • Leverer alarmtjenester til privatbolig og næringsdrivende.
  • Hovedkontor i Oslo.
  • Virksomhet i Norge, Sverige, Finland, Irland, Spania og Frankrike.
  • Har mer enn 530.000 kunder og over 2.000 medarbeidere.

Sector Alarm

(Mill. kr)20192018
Driftsinntekter2.448,62.285,5
Driftsresultat513,81.028,4
Resultat før skatt-108,4616,4
Årsresultat317,8437,8
sector alarm
sikkerhet
kkr
jørgen dahl
bjørnar bukholm
Spania
frankrike
finland
Nyheter
Tjenester
Børs