Rekordoverskudd for et av landets største eventbyråer

Rekordoverskuddet på 10 millioner kroner i 2019 for Eventyrlie sørger for at eventkonsernet er godt rustet for fremtiden. Men corona har nå ødelagt ambisjonene om å runde 100 millioner kroner i omsetning i år.

TENKER NYTT: For å kunne arrangere eventer med dagens utfordringer satser eierne av eventbyrået Eventyrlie på digitale eventer. Fra venstre Trond Lie, Joachim Berg (i midten) og Ludvik Heian Pettersen. Foto: Olav Gram Degnes
Tjenester

– Første kvartal var det beste i historien, sier eventgeneral Trond Lie til Finansavisen.

For eventkonsernet Eventyrlie har siden oppstart i 2016 hatt en eksplosiv vekst i både topp- og bunnlinje, som fortsatte inn i 2020.

Og selv om fjoråret samtidig ble det beste året til nå, var målsettingen å runde 100 millioner kroner i omsetning inneværende år.

– Det skjer ikke nå, sier Lie, som også er største aksjonær i konsernet.

– Vi er, som hele eventbransjen, svært hardt rammet, fortsetter han.

Siden 2016 har omsetningen økt fra 6,5 millioner kroner til 82 millioner kroner i 2019, med en vekst i resultatet fra skarve femti tusen i 2016 til over ti millioner kroner i fjor.

– Til nå har det gått veldig bra for oss, og det er vi veldig stolte av.

Eventyrlie 2019

Mill. kr20192018
Driftsinntekter81,775
Driftsresultat9,98,8
Resultat før skatt108,8
Årsresultat7,86,8

Eiere: Trond Lie (48,5 %), Ludvik Heian Pettersen (34,8 %) og Joachim Berg (16,7 %)

Brønnøysundregistrene

– Det er det som er så trist

Som en av landets største arrangør av event, konferanser og messer er Eventyrlie blitt hardt rammet av coronarestriksjonene. Uten konserter og eventer for næringslivet har inntektene bråstoppet, men etter flere gode år har selskapene bygget opp en solid krigskasse, og har nær sagt ingen gjeld.

ARRANGERTE: Avdukingen av nye Ford Mustang Mach-E. Foto: Torleif Hauge

– For å være klare når ting åpner igjen investerer vi derfor i de ansatte, og pr. nå har vi alle på jobb noen dager i uken, sier han.

Selv om Eventyrlie kun har 10 personer på lønningslisten er Lie dypt bekymret for bransjen, og aller mest menneskene som jobber i den.

– Det er det som er så trist, det er så mange mennesker som lever at dette her, sier han.

Som resten av bransjen var Eventyrlie også nødt til å permittere da markedet krasjet i mars, men for å ruste seg til en ny fremtid, og for å tenke kreativt, ble samtlige ansatte kun permitterte på deltid.

Samtidig har Lie en klar melding til norske politikere:

– Vi håper myndighetene kommer med noe tilskudd til vår bransje også, siden vi nær sagt har falt mellom to stoler.

Flere bein

Med oppdrag for store internasjonale og nasjonale selskaper som Ford, Jotun, Coca-Cola, Apotek1 , Byggmakker og Sparebank 1 hadde Eventyrlie svært mye å gjøre i fjor.

– Det vi gjør er jo å hjelpe bedriftene med kulturbygging, omdømme og ikke minst salg, så kundene våre taper også på at vi ikke får arrangere eventer for dem, sier Joachim Berg, som er hovedansvarlig for event.

Han fortsetter:

– Men heldigvis har vi flere bein å stå på.

For i 2017 ble Virvel Underholdning innfusjonert i Eventyrlie, før tv-yndlingen «Allsang på Grensen» ble kjøpt opp året etter.

– Det er ikke så mange som vet at Virvel Underholdning blant annet sysselsetter 30 musikere til å underholde på Fjord Line, sier Virvel-sjef Ludvik Heian Pettersen.

Roser sjefen

I 2019 omsatte «Allsang på Grensen» for 12,4 millioner kroner med nærmere en halv million kroner i overskudd før skatt.

Med kun inntil 200 publikummere under årets utgave, mot tidligere opptil 4000 til 5000 pr. sending, er det likevel ingen hemmelighet at sangprogrammet vil levere svakere tall i 2020.

– Vi leverer det vi skal til vår oppdragsgiver TV2, og programmet hadde også et seersnitt på godt over 330.000 under årets sesong. Så helt svart er det ikke, sier Lie.

Heian Pettersen og Berg kontrollerer en drøy halvpart av aksjene i konsernet, resten av Lie.

Trioen har også frigjort seg fra administrative oppgaver for å kunne fokusere på kunder og prosjekter. Konsernet ledes derfor av Helene Lund Hauge, som roses opp i skyene av eierne:

– Hun har i stor grad bidratt til suksessen, sier Lie.

Eventyrlie
Trond Lie
Joachim Berg
Ludvik Heian Pettersen
event
eventbyrå
Allsang på grensen
jotun
coca-cola
ford
sparebank 1
apotek 1
Byggmakker
Nyheter
Tjenester
Børs