Går i strupen på Visma – lanserer gratis økonomisystem

INTUNOR-sjef Torben Torbjørnsen har lansert et gratis økonomisystem for regnskapsbyårets 2.000 kunder. – Vi ønsker isteden å tjene penger på økosystemet rundt, sier han.

DYRT: INTUNOR-sjef Torben Torbjørnsen mener regnskapssystemer er blitt altfor dyrt, og lanserer nå et nytt tilbud. Foto: INTUNOR
Tjenester

Regnskapsbyrået INTUNOR har i løpet av to år vokst fra null til om lag 2.000 kunder. Nå lanserer selskapet et gratis økonomisystem.

– I Centiga bokføres regnskapet på samme måte som i alle andre nettbaserte systemer. Forskjellen er at vi ikke tar betalt for det. Vi ønsker isteden å tjene penger på økosystemet rundt, som blant annet gjelder betalingsoppfølging, finansielle tjenester og regnskapsføring, sier INTUNOR-sjef Torben Torbjørnsen.

Tidligere har Torbjørnsen kritisert dagens systemleverandører for å ta et gebyr for behandling og utsendelse av EHF-faktura. Med 374 millioner fakturaer i Norge årlig, gir det inntekter på 2,4 milliarder kroner for systemleverandørene.

– I Centiga skal det være gratis. Regnskapssystemer er blitt altfor dyrt, sier han.

Regnskapssystemer er blitt altfor dyrt
Torben Torbjørnsen, INTUNOR

– Perverst nivå

Samtidig tar toppsjefen et oppgjør med de høye systemkostnadene og henviser til systemleverandøren Visma. I slutten av mai ble det kjent at Konkurransetilsynet pålegger Visma å informere tilsynet dersom de kjøper flere regnskapssystemer.

– Lisenskostnadene nærmer seg et perverst nivå. Våre kunder betaler i snitt 20.000 kroner i lisens- og transaksjonskostnader. Dagens løsninger selges i store volum, men til prisen av spesialtilpassede verktøy. Det gir ikke mening, sier Torbjørnsen, og fortsetter:

– Personlig tror jeg det skyldes at markedet er dominert av kun én aktør. Jeg er glad at vi kan bidra til å demme opp i dette monopolet. Hvorfor skal det koste deg tre kroner for å sende en EHF, eller koste syv kroner å ta bilde av en reiseregning å sende det inn i ett system som du betaler lisens for å bruke?

Fremskyndet lansering

Planen var i utgangspunktet å lansere systemet i januar til neste år, men som følge av coronavirusets innhugg i økonomien, bestemte INTUNOR-sjefen å fremskynde lanseringen.

– Vi forstod raskt at mange bedrifter sårt trenger et rimeligere alternativ til dagens systemer. Derfor bestemte vi oss for å fremskynde lanseringen. Jeg tror også at Centiga vil skape en rekke muligheter for INTUNOR og bidra til å styrke vår merkevare og markedsposisjon, sier Torbjørnsen.

regnskap
Nyheter
Tjenester