Carsten Glindø og Fredrikstad Dyrehospital har Norges største dyreklinikk, men sier nei til personalarbeid og oppkjøpere

Danske Carsten Glindø har bygget opp Fredrikstad Dyrehospital til en omsetning på 80 millioner kroner. Å selge til en kjede for 100 millioner vil han ikke.

JOBBER PÅ GULVET: Carsten Glindø i Fredrikstad Dyrehospital er eier og daglig leder i Fredrikstad Dyrehospital. Mens oppkjøpere blir sendt på dør, overlates personalarbeid til mellomledere slik at han kan jobbe som kirurg. Foto: Tom Egil Jensen
Tjenester

– Jeg blir kontaktet hvert år, men jeg er ikke interessert i å selge til kjedene. Det mest morsomme er å skape noe og vise hva man kan få til og ha det morsomt på jobb, sier Carsten Glindø.

I 1996 startet han Fredrikstad Dyreklinikk alene i plankebyen etter veterinærutdannelse i København samt fem års arbeid som veterinær på Sunnmøre. Nå teller selskapet 60 årsverk.

– Penger blir viktig når man passerer 30–40 millioner i lønnskostnader, men det er ikke drivkraften. Drivkraften er å skape noe stort samt å bli flinkere og flinkere, sier Glindø.

Jeg blir ikke lykkelig av å ha en avdeling i Bærum. Det beste er å ha én klinikk
Carsten Glindø, Fredrikstad Dyreklinikk

– Venner har solgt til kjedene

Evidensia og AniCura er de to store grupperingene av dyreklinikker i Norge med henholdsvis 21 og 46 klinikker samt Mpets med 12. Ingen kan måle seg med Glindøs når det gjelder omsetning.

– Jeg har ikke fått noe konkret bud, men verdien er nok 100 millioner ut fra hva som betales for andre, sier han.

– Hva skal til for at du selger?

– Det er ikke interessant. Jeg har ikke lyst, men vil være min egen herre. Mange venner har solgt til disse kjedene, men kommandolinjene blir veldig lange. Hvis vi finner ut at vi behøver noe, så bestemmer vi det i et lunsjmøte. Vi liker å jobbe på den måten, sier Glindø.

Den måten har gjort at omsetningen økte fra 62,7 til 71 millioner i fjor. I år går det mot 80 millioner med et resultat på rundt 4,5 millioner, ifølge Glindø.

– Det er mange grunner til at det har gått så bra, men vi har en veldig godt fungerende døgnvakt som også er åpen helger, påske, pinse og jul. Vi får henvisninger fra alle andre store klinikker, inkludert universitetet, som følge av at vi har en bedre vaktfunksjon enn alle andre.

– Dessuten har vi seks av de 28 smådyrspesialistene i landet, mens andre har én eller to.

Hater personalarbeid

– Vi vokser nesten litt for fort. Utfordringen er å få tak i dyrepleiere, ettersom det er en voldsom underdekning i markedet på dette området, sier Glindø.

– Hva er målet fremover?

– Det er å være blant Nordens førende klinikker i privat regi.

Han har imidlertid ingen planer om å etablere flere.

– Nei, vi har forsøkt en satelittklinikk, men man må være til stede hele tiden og følge opp tall og alt. Dessuten blir det for mye personalarbeid, hvilket jeg ikke er så glad i. Jeg blir ikke lykkelig av å ha en avdeling i Bærum. Det beste er å ha én klinikk, sier Glindø.

Jeg jobber hele dagen som kirurg
Carsten Glindø, Fredrikstad Dyreklinikk

Til den kommer det kunder langveis fra selv om 95 prosent av kundene bor innen en radius på 25 kilometer. De legger igjen 70 prosent av omsetningen. Resten kommer fra Vestfold, Telemark og resten av Viken samt Sørlandet og til og med Stavanger, Bergen, Molde og Ålesund, ifølge Glindø.

Eieren jobber som kirurg

Avsmaken for personalarbeid har gjort at Glindø har ansatt mellomledere til å ta seg av den funksjonen.

– Selv liker jeg å jobbe på gulvet i stedet for å sitte på et kontor. Jeg jobber hele dagen som kirurg.

Han eier selv 60 prosent av aksjene i selskapet, mens fem andre har 8 prosent hver.

– Vi forholder oss til dagens eiersituasjon og har ingen planer om endringer på kort sikt. Vi velger å bygge videre med sunne resultater. Drivkraften vår ligger i faget, og å utvikle det. Da er det hyggelig at det også gir fine resultater.

Fredrikstad Dyrehospital
carsten glindø
anicura
evidensia
Nyheter
Tjenester